Keçiören’de dönüşümün yol haritası

Güncelleme Tarihi:

Keçiören’de dönüşümün yol haritası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2021 01:08

Ankara’nın nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Keçiören’de eski binalarda oturan vatandaşların en çok merak ettiği konulardan birisi de kentsel dönüşüm.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın ocak ayında veto etmesi nedeniyle Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un tepki gösterdiği Keçiören Belediyesi’ne ait 8 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm planı, şubat ayında ABB Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. Veto krizine neden olan 8 mahalle ile birlikte Keçiören’de toplamda 25 mahalle kentsel dönüşüm kapsamına girdi.

Keçiören’de dönüşümün yol haritası


ANLAŞIRLARSA KAT KARŞILIĞI VEREBİLİRLER

Gelinen süreçte kentsel dönüşüm çalışmalarının büyük çoğunluğunu bitirdiklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok sosyal medyadan, “Engellere rağmen kentsel dönüşüm çalışmalarımızın büyük çoğunluğunu bitirdik. Vatandaşlarımız müracaat edebilir, anlaşırlarsa yerlerini kat karşılığı verebilir. Bizimki fil dişi kuleleri değil halkın derdini ve taleplerini dinleyerek aldığımız kararlardır” açıklamasını yaptı. Biz de Keçiören Belediyesi yetkililerine ‘kentsel dönüşüm nasıl olacak’ diye sorduk. İşte Keçiören’in kentsel dönüşümünün yol haritası:

Keçiören’de dönüşümün yol haritası


BİRDEN FAZLA PARSEL BİRLEŞTİRİLECEK

“3 şart var; Birincisi, birden fazla parsel birleştirilecek (parsel sayısı fark etmiyor) ve bunun toplamı 4 bin metrekare büyüklüğünde olacak. İkincisi; 4 parsel büyüklüğüne bakılmaksızın (Yani 4 bin metrekare olma zorunluluğuna bakılmaksızın) birleştirilecek. Üçüncüsü; ada bazlı başvuru yapılacak. Yani tüm ada sahipleri anlaşacak ve müteahhitle özel sözleşmesini imzalayarak kentsel dönüşüme girebilecek. Toplamda 4 bin 280 alan, 25 mahalle, 8 ayrı planda kentsel dönüşüme giriyor. 8 adet planın bazıları onaylandı, bazılarıysa askıda vatandaşın itiraz sürecini bekliyor.

PLANDA 16 KATA KADAR İZİN VERİLİYOR

İmar yenileme planı, belediye tarafından düzenlenmiş olup, bu plan dahilinde 16 kata kadar izin veriliyor. Plan şartını belediye koyuyor, şartları yerine getiren mülk sahipleri müteahhitle anlaşıyor ve kentsel dönüşüm çalışmasını başlatabiliyor. Kentsel dönüşümle depreme dayanıklı binalar, daha fazla açık ve yeşil alan, geniş ve konforlu yapılar, geniş cadde ve sokaklar, ayrıca kapalı otopark ile park sorununun da çözülmesi hedefleniyor. Yüzde 30 konfor artışı, yüzde 20 sosyal donatı ve yüzde 5 site ortak kullanımı olarak belediye vatandaşa geniş ve ferah daireler için imkân sunuyor.”

MAHALLELERE ÖZEL BROŞÜR HAZIRLANDI

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamına giren her mahalle için özel broşür hazırladı. Broşürde, vatandaşın merak ettiği tüm soruların yanıtlarına yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!