‘Kaza geliyorum’ demiş

Güncelleme Tarihi:

‘Kaza geliyorum’ demiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2021 00:17

Kuzey Ankara Tüneli’nde yaşanan kazanın öncesinde bir vatandaşın ABB’yi “Kuzey Ankara Evleri önünde yer alan Pursaklar Tüneli girişinde tünelin dekor kısmı düşmek üzeredir” diye uyardığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kuzey Ankara Tüneli’nin Pursaklar-Kızılay istikameti çıkışında önceki gün koparak seyir halindeki bir aracın üstüne düşen kaya görünümlü beton kaplama için daha önce bir vatandaşın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne(ABB) başvuru yaparak uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. Kazanın yaşanmasının ardından ABB Başkent 153’e yapılan başvuruya ilişkin ekran görüntüsü sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşıma göre bir vatandaş, 17 Eylül’de Başkent 153’e internet üzerinden, “Kuzey Ankara Evleri önünde yer alan Pursaklar Tüneli girişinde tünelin dekor kısmı düşmek üzeredir. Kontrol edilmesini istiyorum, gereğini arz ederim. (Havaalanından şehir merkezine gidiş güzergâhı)” mesajını gönderdi. Belediye ise 15 Ekim’de, “Bahsi geçen adresteki konu ile ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır. İlginize teşekkür ederiz” cevabını verdi.

‘Kaza geliyorum’ demiş


‘ÖNCE OLUR SONRA ÖNLEM ALINIR’

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da yaptıkları yorumlarla bu durumu eleştirdi.
@merttakmans: “Bizim ülkede kuraldır, önce olur sonra önlem alınır. Önceden önlem alınıp engellenmez.”
@zafer_kazdal06: “Eylülde yazdığı yazıya ekimde cevap almış kasıma girmişiz halen bir çalışma yapılmadıysa seneyi bekleyelim takmayın bu kadar.”
@abdullahozalp01: “O tünelin onarımı için illa ki bir şey olması mı gerek. Allah’tan yaralı ve can kaybı yok. İnşallah bir daha böyle ihmalkarlık olmaz.. Hatta soruşturma açılsın neden 153 Mavi Masa dikkate almadı!!!”
@gunesozturk81: “Samsun Yolu’nda, Karapürçek girişi alt geçitte de tehlike arz eden betonlar var. Etlik’te yaya üst geçidinde de var benzer durum, Sıhhiye U dönüş köprüsünde de var. Var da var.”

KONUYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATTIK

Vatandaşın belediyeye bildirim yaptığını kabul eden ABB yetkilileri ise konuyla ilgili inceleme başlattıklarını kaydetti. Bir yetkili şunları söyledi: “Fantastik ve dünyada bir örneği olmayan bir şekilde tünelin etrafına yapay kaya yapılmış. Örneği olmadığı için orada hemen sökülüp yapılabilecek bir durum da yok. Herkesin kişisel olarak oturduğu evler de dahil olmak üzere sağlam yapıların ömrü 40-50 sene hatta daha fazlasının üzerine çıktığını biliyoruz. Ancak ortada daha 15 yıl önce yapılan bir yapay kaya var ve bu yıkılıyor. Aynı zamanda anlaşılmaz bir biçimde bu iş, pahalı su faturaları halka yüklenerek ASKİ’ye yaptırılmış. Belediye olarak konuyla ilgili inceleme başlattık.”

‘Kaza geliyorum’ demiş


TAVANA DÜŞSEYDİ ÖLEBİLİRDİM

Haberin Devamı

Tünel çıkışında önceki gün yaşanan kazada Ergün Demirci’nin (35) kullandığı otomobilin üstüne beton parçası düştü. Beton parça aracın üzerindeyken birkaç metre daha ilerleyen Demirci, başka araçlara çarpmadan güçlükle durabildi. Otomobilin ön tarafı hurdaya dönerken, kazada şans eseri ölen ve yaralanan olmadı. ABB ekipleri, kazanın ardından tünelin giriş ve çıkışında peyzaj için kullanılan beton parçalarını söktü. Belediyenin hafriyat kaldırma çalışmaları sırasında polis önlem aldı ve ulaşım kontrollü sağlandı. Bu sırada uzun araç kuyrukları oluştu. Ergün Demirci, “Tavana düşseydi ben ölebilirdim. Şans eseri motor kaputunun üzerine düştü. Başka araçlara da zarar verebilirdi. Allah korusun yaya geçiyor olsa zarar görebilirdi. Otomobilimin büyüklüğünde parça otomobilimin üzerine düştü. Hava yastıkları falan açıldı. Otomobilim hatasız, boyasız bir otomobildi. Ne yapılması gerekiyorsa yapıp hakkımı aramayı düşünüyorum. Gerekli işlemleri yaptık. Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden hakkımı arayacağım” dedi. Oğuzhan DEMİR-Harun ÖZALP/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!