Kaynakları boşa kullanmamak için ortak aklı konuşturmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Kaynakları boşa kullanmamak için ortak aklı konuşturmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2021 15:27

ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Kamu kaynaklarını boşa kullanmamanın en kolay yolu, bilen insanlarla yan yana gelmek, ortak aklı konuşturmaktır” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Kent Konseyi(AKK), 11 Temmuz’daki genel kurul sonrası ikinci dönemin ilk yürütme kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapmanın önemine değinen Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Bir insanın her şeyi bilmesi mümkün değil. Bildiklerimi biliyorum, bilmediklerimi de ‘Nasıl yaparız?’ diye soruyorum. Çünkü yanlış bir karar vermekten korkuyorum. Bunu yaşamamanın, kamu kaynaklarını boşa kullanmamanın en kolay yolu bilen insanlarla yan yana gelmek, ortak aklı konuşturmaktır” diye konuştu. Yavaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Kaynakları boşa kullanmamak için ortak aklı konuşturmalıyız


AKK ORTAK AKIL PLATFORMUNA DÖNÜŞTÜ

“Ankara sıradan bir kent değil. Yönetim anlayışında ‘şeffaflık, katılımcılık ve hesap verebilirlik’ unsurlarını benimsiyoruz. Ankara Kent Konseyi’nin kısa süre içinde etkili bir biçimde ‘ortak akıl’ platformuna dönüşmesi de bu yaklaşımın ürünüdür. Türkiye’nin en katılımcı, kapsayıcı ve üye sayısı en fazla olan kent konseyinin Ankara’da olması bir rastlantı değil, bir tercihtir. Bu tercihin uluslararası düzeyde de fark edilmiş ve bu özelliği nedeniyle 2020 yılının katılımcılık altın madalyası ödülünü almış olması, Ankaralıların ortak akla verdiği önemin göstergesidir. Belediye Meclisi toplantılarına meslek odaları katılabiliyor ancak oy kullanamıyorlar. Bence oy da kullanabilmeliler ve orada alınan kararlar belediyeyi de bağlamalı. Kanun çıkartmaya yetkimiz olmadığı için bu kadar büyük katılımın olduğu Ankara Kent Konseyi’nin verdiği kararı uygulayabiliriz. Böylece Kent Konseyi de ‘kentimiz için daha çok çalışıp, daha çok fikir üretsin’ diye teşvik olur.”

YANGIN BÖLGELERİNE YARDIM ELİ UZATTIK

Yaşanan orman yangınları sonrası seferber olduklarını belirten Başkan Yavaş, “AFAD ve belediyelerden gelen talepler doğrultusunda, yangın bölgelerine de yardım elimizi uzattık. Şu anda 3 farklı itfaiye ekibimiz toplam 16 araç 37 personel ile Antalya ve Mersin’de hizmet veriyor. Ekiplerimiz, temel ihtiyaçlardan oluşan 6 TIR’lık 9 bin koliyi Muğla ve Adana’ya ulaştırdı” dedi. ABB olarak hiç vakit kaybetmeden, orman yangınına maruz kalan bölgelere insani ve vatani bir görev olarak görerek yardım elini uzattıklarını anlatan Yavaş, “Afet ya da olumsuz vakalar yaşanmadan tedbir almak daha doğru olsa da gerçekleştikten sonra yaraları sarmak için de birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya özen gösterdik. Yeşilin Başkenti kampanyası doğrultusunda orman yangını yaşanan bölgelerde dikilmek üzere ağaç kampanyamız da halen sürmektedir. Ayrıca Ankara Kent Konseyi’miz de kampanya düzenlemiş ve temel ihtiyaç listesi yayınlayarak vatandaşlardan gelen destekleri yangın bölgesine iletmiştir” ifadelerini kullandı.

Kaynakları boşa kullanmamak için ortak aklı konuşturmalıyız


KENT KONSEYLERİ GÖRÜNÜR HALE GELDİ

AKK’nın temmuz ayındaki genel kurul toplantısına değinen AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, şöyle devam etti: “Türkiye’deki en geniş katılım sağlandı. Her kesim bir temsilci vermek istedi. 35 kişilik yürütme kurulu ve 40 kişilik de danışma kurulumuz oluştu. Eski büyükşehir belediye başkanlarımız onur kurulumuzda temsil ediliyor. ‘Bereket ve huzur’ mottosuyla yola çıkan sayın başkanımızın kentin bütün seslerine açık olduğunu ilan etmesine bir reaksiyondu. Çok ilgi çekti. Kent konseylerinin daha görünür bir hale getirdi.”

Kaynakları boşa kullanmamak için ortak aklı konuşturmalıyız

Toplantıda oyuncu Volkan Severcan ile halk müziği sanatçısı Selçuk Balcı’ya da kampanyaya katılım sertifikası verildi.

Kaynakları boşa kullanmamak için ortak aklı konuşturmalıyız


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!