Karaköy Mesire Alanı’nda 63 tür tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

Karaköy Mesire Alanı’nda 63 tür tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2022 15:01

‘Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü’nde bir araya gelen doğa tutkunları, Karaköy Mesire Alanı’nda yaptıkları 226 gözlem sonucu, 63 kuş türü tespit etti.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ile Doğa Koruma Merkezi Vakfı iş birliğiyle ‘Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü’nde ‘Tür Say’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 25 doğa dostu katıldı ve Karaköy Mesire Alanı’nda yaşayan kuş, bitki, mantar, böcek ve kelebek gibi canlı türlerini gözlemleyerek kayıt altına aldı. 40 bin metrekarelik alanda yapılan 226 gözlem içinde 63 kuş türü tespit edilirken, uzmanlar Karaköy Mesire Alanı’ndaki kuş ve kelebek çeşitliliğinin fazlalığına dikkat çekti. Asırlık çam ağaçlarıyla çevrili olan Karaköy Mesire Alanı’nı, doğallığını koruduğu için özellikle seçtiklerini belirten ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Peyzaj Mimarı Gül Akkaya, şu bilgileri paylaştı:

Karaköy Mesire Alanı’nda 63 tür tespit edildi


ANKARA’DA KEŞFEDİLMEMİŞ CENNET

“Karaköy Mesire Alanı’nı tercih ettik. Çünkü bize göre burası Ankara içerisinde keşfedilmemiş bir cennet. Buradaki tür çeşitliliğinin bazılarını bilmiyoruz. Hem kendimize bir biyolojik çeşitlilik anlamında altyapı oluşturmak hem de halkla birlikte bir etkinlik düzenlemek istedik.” Karaköy Mesire Alanı’nın biyoçeşitlilik açısından önemli bir yer olduğunun altını çizen Doğa Koruma Merkezi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Zeydanlı ise “Buradaki temel amacımız doğada vakit geçirirken gördüğümüz türleri kayıt altına almak” diye konuştu.

Karaköy Mesire Alanı’nda 63 tür tespit edildi

Alanda yaşayan kuşlar arasında balaban, kızıl akbaba, alakarga, sığırcık, karatavuk, baştankara, ağaçkakan, saka ve leylek gibi türler fotoğraflanarak kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!