Kara günler kapımızda

Güncelleme Tarihi:

Kara günler kapımızda
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2022 16:52

Kulübün kurtuluşunun şirketleşmede olduğunun altını çizen Akdaş, “Kim göreve gelirse gelsin bunu başaramazsa takım amatöre kadar gider. Kulübün hiçbir destekçisi yok. Belçikalılarla olmadı. Almanlarla görüşüyoruz. Gerekli evrakları verdik, soruları sordular. 10 gün içinde cevap verecekler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 34 puanla küme düşme hattının biraz üzerinde konumlanan Gençlerbirliği’nde ekonomik tablo yönetimi zorlamaya devam ediyor. Kulüp başkanı Niyazi Akdaş, göreve geldiklerinde var olan tüm eksiklikleri düzelttiklerini belirtip, “Bu kulüp aslında geçen sene düşmezdi. Yöneticilerin kulübe sahip çıkmaması, futbolcuların paralarının ödenmemesi nedeniyle düştü” diye konuştu.
Ostim Radyo’da Atila Kiper’in programına katılan Akdaş, farklı konularda gündeme dair soruları yanıtladı.
Bazı sözleşmelerin kayıp olduğunu ileri süren Akdaş, şöyle konuştu.
“İrfan Can’ın sözleşmesi yok. Yüzde 10 payımız olduğunu biliyorum. Benim zamanımda imzalanmıştı. Başakşehir başkanı Göksel Gümüşdağ’a sordum. ‘Yok’ dedi. Ben o dönem görevdeydim. Düşünebiliyor musunuz bir futbolcunun satış sözleşmesi yok. O para nereye gitti? İkincisi Taylan Antalyalı davası. Belgeler elimizde davayı açtık. Takip ediyoruz. Ne Erzurumspor’a ne Galatasaray’a bunu yakıştıramıyorum. İki taraf arasında yapılan ve Gençlerbirliği’ni yok sayan bir hülle. Erzurumsporlu bir yöneticiyle konuştum. Haklı olduğumuzu söyledi. Arda Güler konusu tamamen komedi. Sözleşmesini buldum ve kasaya kilitledim. Yıllarca baktığımız Arda’yı 200+200 bin TL’ye veriyoruz. Ali Koç da ‘epey para verdik’ diyor. Kulüp epey para almadı. Epey parayı kim aldı bilmiyorum? Taylan gibi olmazsa satışından yüzde 20 pay alacağız. Altyapıya büyük önem veriyoruz. Birçok Arda Güler’ler var altyapımızda. Onlar da yarın bir gün kulüplere transfer olarak kulübümüze para kazandıracak. Bizim misyonumuz bu olmalı. Biz hiçbir yere bağlı değiliz.

Kara günler kapımızda


TRANSFER EKİBİNDE BEN DE VARIM

“Yabancı futbolculara verilen toplam para 1.3 milyon Euro. Sosyal medyada ‘500 bin Euro götürdüler’ yazıyorlar. Bu kadar paradan bu nasıl götürülür. Çamur at izi kalsın yaklaşımı yapıyorlar. 4-5 kişilik transfer ekibinde ben de varım. Ben mi götüreceğim?
Genel kurulda birlik beraberlik dedik. Bir baktık arkamızda kimse yok. Yanınızdayız diyen hemen hemen kimse yanımızda olmadı. Kendi yağımızla kavrulduk. Kulübe adayız diyenler bir statta loca bile almadı.

B VE C PLANLARIMIZI DA HAZIRLADIK

“Kulübün kurtuluşu şirketleşme. Kim göreve gelirse gelsin bunu başaramazsa takım amatöre kadar gider. Kulübün hiçbir destekçisi yok. Belçikalılarla olmadı. Almanlarla görüşüyoruz. Gerekli evrakları verdik, soruları sordular. 10 gün içinde cevap verecekler. Yoksa B ve C planlarımız var. İstanbul’da Gençlerbirliği sevdalısı bir grup var. Onlar da bir çalışma yapıyor. Gençlerbirliği’nin hisse payının yüzde 50’den fazla olduğu yüzde 60’a yakın payının olduğu bir çalışma istiyorum. Karşı tarafa da söz hakkı olması için altın hisse verilebilir. Yüzdeye göre şirketin yönetimdeki sandalye sayısı belli olur. Geri kalanlar da genel kurul da seçilir. Sosyal medyada ‘Başkan neden Almanya’ya gidiyorsun. Bunlar başkan vekilinin Almanya versiyonu’ yazıyorlar. Varsa bir sıkıntın ver mahkemeye.

KENDİ DÖNEMİMİZİN BORÇLARI ÖDENDİ

“Toplam borcumuz 10 milyon Euro. Varlıklarımız 511 milyon, borçlarımız ise 157 milyon TL. Bu borcun genel kurul öncesi kapatılmasına çalışıyoruz. Genel kurul kabul etmezse parayı yatıran kişi parasını geri çeker. Ben de bu olmazsa devam etmem.
Dönemimize ait ne bir vergi, ne bir sigorta borcu var. Son ay hariç tüm futbolcu maaşları ödendi. Primlerimizi ödedik.
Geçmişten gelen bir borcumuz var. Ben kendi dönemime ait bütün borçları ödedim. Transfer yasağı için 3.6 milyon Euro’ya ihtiyaç var. Şirketleşme olursa bunu rahatlıkla kapatır Süper Lig’e oynayacak bir takım kurulur. Şirketleşme olmazsa kara günler bizi bekliyor. Şu ana kadar bazı arkadaşlarımdan ufak maddi katkılar aldım. Para taahhüdü veren hiçbir yer bunu yerine getirmedi. Kimseye artık seslenmek istemiyorum. Seslendik başımıza bela aldık. Gerçek Gençlerbirlikleri üye yapmaya çalışıyoruz. Gençlerbirliği sevdalısı olmayan insanları üyelikten ayıklamaya çalışıyoruz. Aidatını yatıranlara bir şey yapamıyoruz ama yatırmayanları sileceğiz. Aidat miktarımız çok komik bir rakam. Arttıracağız.

DİYADİN GECE YARISINA KADAR KULÜPTE

“Teknik Direktör Metin Diyadin ile devam edeceğim. Adamın eline ne verdik de ne bekliyoruz? Geldi U19 takımla 1 ay antrenman yaptı. 13 tane yabancı futbolu gitti. Acele bir şekilde transferler yaptık. Adam çırpınıyor. Gece yarılarına kadar orada. Tam iyi takım olmuştuk. Sakatlıklar geldi. Niye değiştireyim? Biz kendisinden memnunuz. Yerine kim gelecek? Kim gelse bu futbolcularla ondan başka ne çıkaracak? Takımı biliyor. Ben kendisinden çok memnunum. Değiştirmeyi düşünmüyorum. Sonuna kadar devam edeceğim. Bu sezon daha başarılı olacağımızı tahmin ediyordum. Kerem Can, Kerim Avcı gibi kardeşlerimiz bizi yarı yolda bıraktı. Yerine oynayan genç oyuncularımız burayı doldurmakta sıkıntı yaşadı. İlk transfer yasağını kaldırmıştık, ikinciyi kaldıramadık. Üst üste geldi. Bu nedenle Haziran’a bıraktık. Çok sayıda sakatlık yaşadık. Bazı transferlerden de istediğimiz başarıyı elde edemedik. Eleke gibi.
Şu anda 34 puanla 14. sıradayız. Kocaelispor’u yensek 10. sırada olacaktık. 9 maç var. 40-42 puanla kümede kalırız. Ben sezon başında 8-10. sıralar arasını baraj koymuştum. Umarım oralara geliriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!