Kanser hastalarına COVID-19 aşı çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Kanser hastalarına COVID-19 aşı çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2021 17:00

Lösemili Hastalar Sağlık Eğitim ve Medikal Araştırma Derneği (LÖSEMA) Kurucu Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, kanser hastalarını COVID-19 aşılarını tamamlamaya çağırdı.

Haberin Devamı

LÖSEMA tarafından düzenlenen 11. LÖSEMA Kongresi’nde kanser tedavisindeki gelişmeler, salgın sürecinde kanser hastalarına yaklaşım ve aşılama gibi konular ele alındı. Kanser hastalarının COVID-19’a karşı yüksek riskli grupta yer aldığına dikkat çeken LÖSEMA Kurucu Başkanı, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, dolayısıyla kanser hastalarının aşılarını mutlaka eksiksiz olmaları gerektiğine dikkat çekti. Altuntaş, şunları kaydetti:

ÖNLEMLERİMİZİ ALALIM

“Lütfen kanser hastaları ve hasta yakınları, bakımlarını üstlenen kişiler olarak aşılarınızı tamamlayın. En az iki doz aşınızı mutlaka olun. Bu konuda Sağlık Bakanlığı'nın kurallarını uygulayalım. Kanser hastaları ve yakınları, aşılarımızı olalım ve bu şekilde de önlemlerimizi alarak artık beklemeyelim, merkezlerimize başvuralım. Çünkü kanser hastalarının aşı olmadıkları zaman Kovid-19’a yakalanma oranları, yakalandıkları zaman da ağır geçirme, mekanik ventilasyona bağlanma ve yoğun bakımda kalma oranları ile süreleri uzamakta.” 

EN ÖNEMLİ TEDAVİ UMUT

Kanser hastalığındaki en önemli tedavinin umut olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Altuntaş, “Umudu olmayan hiçbir hasta o tünele girmez, o yolculuğa çıkmaz. O yolculuğa çıkması için hastaya umut vermemiz lazım. Biz de LÖSEMA olarak hastalara umut vermeye gayret ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!