Güncelleme Tarihi:

Keçiören Bağlum’da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) döküm sahasına döküm için gidiş dönüş yaparken Bağlum’un merkezini kullanan ağır tonajlı hafriyat kamyonları, uzun süredir bölge sakinlerinin tepkisini çekiyor. Vatandaşlar, toz, gürültü, trafik yoğunluğu ve can güvenliği riski nedeniyle yaşadıkları sıkıntıya çözüm çağrısı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Bağlum bölgesindeki mahalle muhtarları ortak imzalı dilekçe ile ABB Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na da resmi başvuruda da bulundu. Alternatif güzergâh çağrısı yapılan dilekçeye Kafkas Mahallesi Muhtarı Ahmet Demirtaş, Karakaya Mahallesi Muhtarı Ayşe Sarıçam, Hisar Mahallesi Muhtarı Mehmet Demirdağ ve Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Havva Aydemir imza attı. Resmi girişimlerin ardından alternatif güzergâh ile ilgili yeni bir somut adım da geldi. Bu kapsamda Ankara Bağlumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi, Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay’ı makamında ziyaret etti. Yönetim, ziyaret sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yoğun şikâyete neden olan hafriyat kamyonlarının artık Bağlum Bulvarı’ndan geçmeyeceklerini duyurdu. Yeni geçici güzergâh teyidinin de alındığı belirtilerek açıklamada şu bilgilere yer verildi:
YENİ GÜZERGÂHTA DENETLEMELER SIKLAŞACAK
“Bağlumlular Derneği olarak, mahallemizin huzuru ve güvenliği için sahadayız. Keçiören Kaymakamımız Sayın Mehmet Akçay’ı makamında ziyaret ederek Bağlum’un kronikleşen sorunlarını ve özellikle hafriyat kamyonu çilesini masaya yatırdık. İlk sonuç; Bağlum Bulvarı’ndaki yoğunluğu ve kaza riskini bitirecek ilk adımı attık. Kaymakamımızdan güzergâh değişikliğinin teyidini aldık. Yeni geçici güzergâh; kamyonlar artık Bağlum köprüsünden Pursaklar istikametine yönelecek, Uluharman üzerinden Mareşal Fevzi Çakmak ve Okul Caddesi’ni takip edecek. Bu geçici çözümün yeterli olmadığını biliyoruz. Kamyonların tamamen yerleşim yerlerinden uzaklaştırılması için alternatif rotalarımızı kaymakamımıza sunduk ve resmi dilekçemizi ilettik. Yeni güzergâha uyumun sağlanması ve mahalle sakinlerimizin güvenliği için bölgedeki trafik denetlemeleri de sıkılaştırılacak. Göstermiş olduğu çözüm odaklı yaklaşım, misafirperverlik ve Bağlum’un sorunlarına olan hassasiyeti için Kaymakam’ımız Sayın Mehmet Akçay’a teşekkürlerimizi sunarız. Bağlum’u daha yaşanabilir kılmak için çalışmaya devam edeceğiz.”
25 Nisan 2026

HÜRRİYET ANKARA GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Keçiören Bağlum’da döküm sahasına gidiş dönüş yaparken şehir içinden geçen hafriyat kamyonları için Kafkas, Karakaya, Hisar ve Karşıyaka mahalle muhtarları, ABB’ye ortak dilekçe vererek, “Şehir merkezinden geçen hafriyat kamyonlarının alternatif güzergâhlara yönlendirilmesi ve gerekli trafik düzenlemelerinin yapılması” talebinde bulunmuştu. Hürriyet Ankara da konuyu “BU KAMYONLARA BAŞKA BİR YOL BULUN” haberiyle gündeme taşımıştı.

