Kamuda kademeli mesai

Güncelleme Tarihi:

Kamuda kademeli mesai
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2020 00:20

Ankara Valiliği, koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında salgın yayılımının en aza indirilmesi amacıyla valiliğe bağlı kurumların çalışma saatlerinde değişiklikler yaptı.

Haberin Devamı

İnsan yoğunluğunun azaltılması ve böylece salgının bulaş hızının kontrol altına alınması hedeflenen yeni karar ile artık Başkent’teki bazı kurumlarda dört farklı mesai saati uygulanacak. Yeni uygulamaya göre çalışanların mesai saatleri şöyle olacak:

4 FARKLI SAAT

* Valilik merkez birimleri ile birlikte 17 kurumda mesai saati 08.00-17.00 arasında uygulanmaya devam edecek.
* Aralarında İl Müftülüğü, PTT Başmüdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Göç İdaresi’nin de bulunduğu 14 kurumda 08.30-17.30.
* Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü’nün de yer aldığı 8 kurumda 09.00-18.00.
* Ankara Devlet Opera Ve Balesi Müdürlüğü 10.00-19.00.

Kamuda kademeli mesai

KURTULUŞ REÇETESİ’NDE YAZILDI

Türkiye’de koronavirüs vakasının görüldüğü ilk günden bu yana uzman görüşleriyle uyarıları ve alınması gereken önlemleri gündeme taşıyan Hürriyet Ankara, 4 Eylül’deki ‘Kurtuluş Reçetesi’ manşetiyle de mesai saatlerinin basamaklandırılmasının önemine dikkat çekmişti. Prof. Dr. İsmail Balık, “İşe gidiş ve çıkış saatlerinin basamaklandırılması gerekiyor” derken, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da “Mesai başlangıç ve bitiş saatleri değişken olursa kalabalıklar önlenecektir” sözleriyle mesai basamaklandırılması önerisinde bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!