Kalp için pedalladılar

Güncelleme Tarihi:

Kalp için pedalladılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2018 09:38

Keçiören Belediyesi’nin, Dünya Kalp Günü dolayısıyla Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nde düzenlediği ‘Kalbin İçin Pedalla’ etkinliğinde 7’den 70’e çok sayıda Ankaralı bisikletli pedalladı.

Haberin Devamı

Kalp-damar hastalıklarına dikkat çekmek ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlayan etkinlikte konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, çocukları, gençleri ve yaşlıları bisiklet kullanımına teşvik etmeye çalıştıklarını söyledi. Bisikleti ulaşım için kullanmak istediklerini vurgulayan Başkan Ak, “En kolay yapılan sporlardan biri bisiklet sürmektir, tüm halkımızdan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmasını istiyoruz. Yollarımız henüz bunun için pek uygun değil. Biz de bunun için hemen hemen bütün parklarımıza bisiklet parkuru yapıyoruz” dedi. 

HERKES BİSİKLETE BİNSİN

ETKİNLİĞE katılan Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’nin (ABİDOSD) en yaşlı üyesi 66 yaşındaki Ömer Güleç de bisiklet kullanımının sağlığa etkisine dikkat çekti. Yaşıtları baston kullanırken, kendisinin herhangi bir eklem rahatsızlığının olmadığını belirten Güleç, “Birçok hastalığım vardı, sporla birlikte bunların çoğu yok oldu. Bisiklete binenin kalp sorunu olmaz, hastalıklardan kurtulmak için herkesi bisiklet kullanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!