Kahramanlar virüse karşı

Güncelleme Tarihi:

Kahramanlar virüse karşı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2020 22:30

Tüm dünyada olduğu gibi Ankara Şehir Hastanesi’nde de sağlık çalışanları, koronavirüse karşı zorlu bir mücadele veriyor. İşte, kahramanların COVID-19’a karşı verdiği savaşın dakika dakika görüntüleri.

Haberin Devamı

Koronavirüs salgınıyla mücadele yürüten Ankara Şehir Hastanesi’nde COVID-19 tanısı konan hastalara uygulanan tedavi süreci görüntülendi. Sağlık çalışanlarının, acilden yoğun bakıma kadar pandemiye karşı verdikleri savaş, aşama aşama izlendi.

-Müracaat kısmından termal kamera ile ateş ölçülüyor.

Kahramanlar virüse karşı


-Doktorlar, Kovid-19 şüphesiyle gelen hastaların şikayetlerini dinleyerek muayene ediyor.

Kahramanlar virüse karşı


-Sağlık çalışanları, Kovid-19 şüphesi görülen vatandaşlardan bulaşma riskine karşı özel kabinlerde biyolojik numune alıyor.

Kahramanlar virüse karşı


-Moleküler mikrobiyoloji laboratuvarında COVID-19 şüphesi olan hastalardan alınan numuneler testen geçiyor.

Kahramanlar virüse karşı


-COVID-19 şüphesi olan hastalara tomografi çekiliyor.

Kahramanlar virüse karşı


-Koronavirüsle mücadele verilen blokta, önemli uyarıların ve dikkat edilmesi gereken hususların yazılı olduğu broşürler asılıyor.

Kahramanlar virüse karşı


SARI TABLO VE BİLEKLİK

Haberin Devamı

Sarı tabloların bulunduğu noktalar, koronavirüs ile mücadelenin verildiği bölümleri gösteriyor. COVID-19 tanısı konulmuş veya COVID-19 şüphesi bulunan hastalara da sarı bileklik takılıyor.
Pandemi hastanesi olarak ilan edildikten sonra, kampüsü çeşitli alanlara ayırdıklarını vurgulayan Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, “Bu tip bulaşıcı hastalıklarda izolasyon çok önemli. Koronavirüslü hastayı taşıyacağımız asansör, bu hastayı alacağımız acildeki gözlem alanı, tomografisini çekeceğimiz röntgen bile ayrı” dedi.
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Hastane acil servisi, fiziksel kapasite anlamında dünyanın en büyük acil servislerinden. Profesör doktorlar, doçent doktorlar, doktor öğretim üyeleri de 24 saat nöbet tutacak şekilde bir vardiyada çalışıyorlar” dedi.

Kahramanlar virüse karşı


ALTI KORUYUCUYLA TEDBİR ALINIYOR

Haberin Devamı

Öte yandan doktorlar, yoğun bakım hastalarına rutin kontrollerini ve tedavilerini uyguluyor. Sağlık çalışanları, hastane içinde belirlenen kurallara göre hareket ediyor. Negatif basınçlı yoğun bakım odasında yatan hastalara tedavi uygulayan sağlık çalışanları, odadan çıkışta hastayla temas ettikleri koruyucu ekipmanı çıkararak tıbbi atık kovasına atıyor ve ellerini yıkıyor. Sağlık çalışanları yoğun bakımda bulaşma riskine karşı özel koruyucu tulum, maske, bone, gözlük, siperlik ve eldiven giyerek tedbir alıyor.

Kahramanlar virüse karşı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!