Kahramanlar tatbikatta

Güncelleme Tarihi:

Kahramanlar tatbikatta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2020 14:50

İzmir’deki depremde yıkılan binaların enkazından saatler sonra yaralı çıkarıp ‘mucize’ kurtarışlar gerçekleştiren AFAD ekipleri, Ankara’daki merkezde eğitim ve tatbikatlarla kendilerini geliştiriyor.

Haberin Devamı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) ekipleri, Ankara’daki Arama Kurtarma Birliği Eğitim ve Tatbikat Merkezi’nde yaptıkları eğitim ve tatbikatlarla sürekli kendilerini geliştiriyor. Son olarak İzmir depreminde günlerce enkazda arama-kurtarma çalışmalarına katılan AFAD ekipleri, bu kez eğitim için simüle edilen yıkılmış binada arama-kurtarma gerçekleştirip, enkazda mahsur kalanların kurtarılması tatbikatı yaptı. Ekipler, enkaz altında tünel açarak ulaştıkları yaralıyı titizlikle gün ışığına çıkarıp, sağlık ekiplerine teslim etti. Yine üst katta mahsur kalan kişi de sedyeye konulup, iple indirildi.

Kahramanlar tatbikatta


K9 KÖPEKLERİ DE EĞİTİLİYOR

Merkezde, arama-kurtarma çalışmalarında kullanılan K9 köpekleri de eğitiliyor. Ayrıca özel konstrüksiyonla oluşturulan deprem simülasyon merkezinde hem AFAD ekibine hem gönüllülere hem de kamu ile özel kurum kuruluşlarda görevli personele acil durumlarda yapılması gerekenler ile ilgili eğitimler veriliyor. 

Kahramanlar tatbikatta


SENARYOLARIMIZ YAŞADIĞIMIZ OLAYLARLA ÖRTÜŞÜYOR

Haberin Devamı

AFAD Ankara Arama Kurtarma Birlik Müdür Vekili Ercan Oğuz, İzmir'de görev yapan ekiplerin Ankara'ya döndükten sonra AFAD Arama Kurtarma Birliği Eğitim ve Tatbikat Merkezi'nde eğitimlerine haftada birkaç gün olmak üzere kaldıkları yerden devam ettiklerini söyledi. Oğuz, "Arkadaşlarımız kendilerini dinç tutabilmek, kendi bilgi ve becerilerini yerinde tutabilmek için sürekli eğitim yapmak durumundalar. Depremden döndükten sonra bile eğitimlerimiz devam ediyor. Bizim senaryolarımız yaşadığımız olaylarla birebir örtüşmek kaydıyla yapılan çalışmalardan oluşmakta. Arama kurtarma birliğimizde 7/24 hazır personelimiz herhangi bir olaya karşı mevcut bir şekilde beklemekteler" dedi.

Kahramanlar tatbikatta


BAKMADAN GEÇME!