Kahramanlar can kurtarıyor

Güncelleme Tarihi:

Kahramanlar can kurtarıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2021 23:00

Kahramankazan Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yangında bir mağarada mahsur kalan çoban ve 45 keçisini kurtardı.

Haberin Devamı

Kahramankazan Belediyesi’nin personeli olan ve 3’ü kadın 13 gönüllüden oluşan arama-kurtarma ekibi, Manavgat’taki yangının başladığı ilk günden beri AFAD koordinesinde çalışmalarını sürdürüyor. Ekip, arama kurtarma ve tahliye işlemlerinde bulunan ekip, kaybolduğu ihbar edilen çoban ve keçileri için Gündoğmuş ilçesi Ortakonuş köyünde arazide arama çalışması yaptı. Ekip bir süre sonra çoban ve 45 keçisini bir mağaraya sığınmış halde buldu. Sağlık durumu iyi olan çoban ve keçileri, bir kamyon yardımıyla bölgeden tahliye edildi.

YANGIN BÖLGESİNDE ÇALIŞIYORLAR

Ekip, yine görev yaptığı yangın bölgesinde yaşlı, hasta ve engelli 10 vatandaşın tahliyesi ve sağlık kontrollerini de gerçekleştirdi. Ekip sorumlusu ve aynı zamanda Kahramankazan Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Ömer Ünal, bölgede canla başla çalıştıklarını söyledi. Yangın bölgelerindeki en önemli ihtiyaçlardan birinin de hayvan yemi olduğunu dile getiren Ünal, yangından dolayı yapraklar, otlar ve samanların yandığını, acilen hayvan yemine ve samana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!