Kahramankazan, Karlov'un memleketi Klintsi ile kardeşliğe talip 

Güncelleme Tarihi:

Kahramankazan, Karlovun memleketi Klintsi ile kardeşliğe talip
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 10:10

Kahramankazan, Karlov'un memleketi Klintsi ile kardeşliğe talip 

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), (DHA)- KAHRAMANKAZAN Belediyesi, suikaste kurban giden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un, atalarının doğduğu Klintsi ile bir Türk şehrin kardeş şehir olması yönündeki son isteğinin gerçekleşmesi için harekete geçti. Kahramankazan Belediye Meclisi, ilçelerinin, Klintsi ile kardeş şehir olması yönündeki öneriyi oy birliği ile kabul etti.
Kahramankazan Belediyesi, Aralık 2016'da Ankara'da suikaste kurban giden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un eşi Marina Karlova'nın, “eşinin son isteğinin atalarının doğduğu Klintsi ile bir Türk şehrinin kardeş şehir olması olduğuö yönündeki çağrısı üzerine harekete geçti. Kahramankazan Belediye Meclisi, haziran ayı toplantısında Büyükelçi Karlov'un son isteğini yerine getirmek için anlamlı bir karar aldı. Kahramankazan Belediye Meclisi, ilçelerinin, Rusya'nın Klintsi Belediyesi ile kardeş şehir olması yönündeki öneriyi oy birliği ile kabul etti. Kahramankazan Belediyesi aldığı bu kararı, Klintsi Belediyesi'ne iletmesinin ardından, önümüzdeki günlerde iki belediye arasında kardeş şehir protokolü imzalanması bekleniyor. 
TÜRK-RUS DOSTLUĞU KAZANACAK
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, acımasız bir şekilde katledilen Büyükelçi Karlov'un eşi Marina Karlova'nın çağrısı karşısında harekete geçtiklerini belirterek, “Türkiye ve Türk dostu değerli Büyükelçi Karlov'un ölmeden önce böyle bir isteği olduğunu öğrenince çok duygulandık. Karlov'un bu son arzusunu yerine getirmek ve Türk-Rus dostluğunu daha ileri götürmek amacıyla konuyu meclisimizin gündemine getirdik ve önerimiz oy birliği ile kabul edildi. Yaptığımız bu girişime Klintsi Belediyesi'nin de olumlu cevap vermesinin ardından Karlov'un son arzusu yerine gelmiş olacakö diye konuştu. Büyükelçi Karlov'un öldürülmesinin Türkiye ve Rusya arasında devam eden ve gelişmekte olan ilişkileri bozmaya yönelik menfur bir olay olduğunun altını çizen Ertürk, “Bu canice saldırıyı tekrar lanetliyoruz. Bu saldırının asıl hedefi Büyükelçi Karlov değil, Türk-Rus dostluğudur. Bu saldırıyı planlayanlar asla emellerine ulaşamayacaktır" dedi. 
EŞİ AÇIKLAMIŞTI
Büyükelçi Karlov'un eşi Marina Karlova, Rus basınına yaptığı açıklamada, “Karlov'un, Klintsi ile bir Türk kentinin kardeş şehir yapılması gibi bir büyük arzusu vardı. Bu onun son arzularından biriydi. Her seferinde, 'Türkiye ile Bryansk bölgesi arasında ekonomik ilişkiler düzelsin. Klintsi kenti de herhangi bir Türk kentiyle kardeş şehir olsun' diyordu. Ölümünden yaklaşık 2 hafta önce bu arzusunu dile getirdi. Bu onun son arzusuydu ve bunu gerçekleştirmemiz gerek" demişti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!