Kaf Dağı’nın dansçıları

Güncelleme Tarihi:

Kaf Dağı’nın dansçıları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2019 14:33

Kaf Dağı’nın dansçıları, Türkiye turnesi kapsamında Ankara’da muhteşem koreografi, kostümleri ve müzikleriyle Başkentlilere bir şölen sunacak.

Haberin Devamı

Adigey Cumhuriyeti Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu ‘Nalmes’, Ankara’da sahne alacak. Çerkes danslarının dünyadaki en önemli temsilcilerinden ‘Nalmes’, Ankara Çerkes Derneği ve Kafdans organizasyonuyla, 27 Ekim Pazar saat 20.30’da Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Ankaralıların karşısına çıkacak.

KÜLTÜRÜ ANLATACAK

83 yıllık tarihi boyunca, tüm dünyada katıldığı festivallerde sayısız ödül alan Kaf Dağı’nın dansçıları, 50 kişilik dans kadrosu ve orkestrasıyla 45’er dakikalık 2 sahneden oluşan 1.5 saatlik gösterisi sunacak. Çerkes dilinde ‘elmas’ anlamına gelen Nalmes’, muhteşem koreografi ve geleneksel kostümleriyle binlerce yıllık Çerkes kültürünü, müzikler ve danslarla anlatacak.

5 KITADA 8 BİN GÖSTERİ

Kurulduğu 1936’dan bu yana; Amerika, Avustralya, Japonya, İspanya, İtalya, Fransa, Portekiz, Almanya, Çin gibi ülkeler dahil olmak üzere dünyanın 5 kıtasında 80’i aşkın ülkede 8 binden fazla gösteri gerçekleştiren Nalmes, 20 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. Topluluk, dünyanın en tanınmış profesyonel dans festivalleri ve yarışmalarında 30’dan fazla ödül kazandı.

Haberin Devamı

TURNE PROGRAMI ŞÖYLE

26 Ekim Cumartesi saat 20.30 İzmir, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi
27 Ekim Pazar saat 20.30 Ankara, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi
28 Ekim Pazartesi saat 20.30 Kayseri, Kadir Has Gösteri ve Sanat Merkezi
30 Ekim Çarşamba saat 20.30 Konya, Selçuklu Kongre Merkezi
31 Ekim Perşembe saat 20.30 Kahramanmaraş, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi
1 Kasım Cuma saat 20.30 Merzifon Kapalı Spor Salonu
Etkinliğin biletleri ise biletix ve gösterinin yapılacağı şehirdeki Çerkes derneklerinden temin edilebilecek.











Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!