Kadro darlığı planla aşılacak

Güncelleme Tarihi:

Kadro darlığı planla aşılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2019 15:47

Tecrübeli teknik adam, Başkent ekibinin taraftarı ile ayrı bir güç olduğunu belirtip, “Rakiplerden yüzde 20-23 eksiklik varsa, onu taraftar kapatacak yürekte” diye konuştu.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü’nde yaşanan sıkıntılı dönemde teknik direktörlük görevine getirilen Metin Diyadin, “Mesleki kariyer olarak bu iş bir mücadeledir ve kendi adıma başladığım günden beri bireysel bir mücadele ile bir şeyleri başardım” diye konuştu.
Başkent ekibi ile 1 yıllık anlaşma imzalayan Diyadin, karakter ve azmin yapı olarak kendisine olduğunu dile getirip, şöyle konuştu: “Burada bir artı da Ankaragücü taraftarı. Onlar burada en büyük itici güç. Zorlu süreçte taraftarın vereceği destek bizim önemli bir motivasyon kaynağı olacak. Ankaragücü takımı mücadelesini her zaman taraftarı ile birlikte verdi. Şimdi bu mücadelenin bir parçası da ben olacağım. Hep birlikte iyi şeyler yapmayı, başarılı olmaya çalışacağız. Bu gerçekleştikçe camiaya ait olma duygusu da ağır basacaktır. Hiçbir şey kolay değil. Yıllardır bildiğim, tanıdığım Ankaragücü’nde bu birliktelik ve ruh var. Oyuncuların isteği, onları iten çok önemli bir güç. Bunu, hem saha içinde hem saha dışında doğru kullanıp mümkün olduğunca, sıkıntılı süreçten çıkmaya çalışacağız.”

Haberin Devamı

Kadro darlığı planla aşılacak

MAÇ MAÇ İŞİMİZE BAKACAĞIZ

“Transfer yasağının olması, kadro derinliği anlamında realite olarak bir sıkıntı gibi duruyor. Bu süreci, fazla sakatlık yaşamadan, aynı zamanda takıma genç oyuncu katarak geçirmeye çalışacağız. Bu anlamda genç oyuncuların da kendilerini göstermesi formaya aday olması için iyi çalışmaları gerekecek. O şansı mutlaka yakalayacaklardır. Ankaragücü olarak, bu süreci çok dengeli geçmek durumundayız. Şu anki mevcut kadronun sezon başı kampını bir arada yapmayan bir oyuncu topluluğu olduğunu da unutmayalım. Önümüzdeki dönemi çok iyi planlayıp, maç maç planlama yaparak gitmek durumundayız. Bizim en büyük gücümüz hem oyuncular hem de taraftardır. Yıllardır stat içindeki o atmosferleri yaşadık. Onun nasıl bir duygu olduğunu bilirim. Rakiplerden eğer yüzde 20-30’luk bir eksik varsa Ankaragücü taraftarı o eksiği doldurabilecek kapasitede ve yürekte bir camia. İnşallah o güç ile beraber her hafta bir futbol mücadelesi vereceğiz.”

Haberin Devamı

A.GÜCÜ’NE GELMEMİŞ OLABİLİRLER

“Çok reel konuşmak gerekirse, böyle süreçte teknik adamların çoğu tercihlerini kullanmayabiliyor. Kulübün içinde bulunduğu ekonomiden, kadrosundan ya da transfer yasağından dolayı birileri de gelmemiş olabilir. Ancak bu mücadele işi. Bir şeyleri koparabilme, başarabilme böyle durumlarda oluyor. Her zaman her şey dört dörtlük olmuyor. Gönül, şartların daha iyi olmasını isteyebilir. Ancak böyle durumlar hayatın için de var. Vaziyeti, takımı biliyorum, ortamı biliyorum. Bunları bilerek bu mücadeleye girdim. İnandığım için geldim. Çok büyük bir itici güç olan taraftarla birlikte bu işi başarabiliriz. 30 yıldır Ankara’dayım bunu en iyi bilenlerden biriyim. Çok hayranlık ile izlediğimiz, futbolculuk döneminde rakip olarak oynadığımız Ankaragücü’nün taraftarına imrenirdik. Onlar destek verdiği zaman, oyuncuların kapasitesinin minimum yüzde 20-30 artacağını çok iyi biliyorum, çünkü bunlar yaşadığımız duygular.”

Haberin Devamı

Kadro darlığı planla aşılacak

TAKIMLA BİRLİKTE ÇALIŞMAYA ÇIKTI

Milli maçlar nedeniyle Süper Lig’e verilen arada izin yapan Ankaragücü, çalışmalara yeni teknik direktörü Metin Diyadin ile gözetiminde başladı. A.Gücü Süper Lig’in 4. haftasında sahasında BtcTürk Yeni Malatyaspor’u konuk edecek. Metin Diyadin, antrenman öncesinde saha ortasında oyuncularıyla bir tanışma toplantısı yaptı. Sarı-lacivertli ekipte, Kasımpaşa maçında hafif bir sakatlık geçiren kaleci Korcan Çelikay antrenmana katılmadı. Çalışmayı takip eden kulüp başkanı Mehmet Yiğiner, idmanın son bölümünde teknik direktör Metin Diyadin ile bir süre sohbet etti. 
Metin Diyadin’in yardımcılıklarını yapacak isimler de belli oldu. Teknik ekipte; Adnan Karahan, Hayrettin Aksoy, İlker Püren, Cihan Erdil, Veysel Aturgil ve Mustafa İşçelebi yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!