Kadınlardan başarı hikâyeleri

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan başarı hikâyeleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2021 23:39

Yaşadıkları köylerde başarıyı yakalayarak tüm Türkiye’nin dikkatini çekmeye başaran kadınlar Fransa Büyükelçiliği’nin ‘Engel Tanımayan Kadınlar’ adlı programında hikâyelerini anlattı.

Haberin Devamı

Fransa Büyükelçiliği yaklaşan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ öncesinde özel bir program düzenledi. Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro’nun ev sahipliğinde düzenlenen ‘Engel Tanımayan Kadınlar’ adlı programa farklı alanlarda başarılı olmuş kadınlar katılarak, hayat hikâyelerini paylaştı. Programın açılış konuşmasını Türkçe olarak yapan Büyükelçi Magro, “8 Mart bir tek kadınların günü değil, hepimizin günü. Çünkü geleceği kadınlarımız olmadan çizemeyiz. Bugün burada olan ve Türkiye’deki diğer kadınların verdiği mücadele önemli. Küresel problemlere erkekler olarak tek başımıza çözüm bulamayız. Kadınların tecrübesi çok önemli. Fransa için de böyle, Türkiye ve diğer ülkerler için de böyle. Geleceğimiz kadınların elinde. Her şeyin başında annelerimiz var” ifadelerini kullandı.

Kadınlardan başarı hikâyeleri


NEREDE OLURSAN OL KENDİNİ GELİŞTİR

Büyükelçi Magro’dan sonra Toroslar’ın dağ köyünden beyaz perdeye uzanan ve dünyaca ünlü isimlerler kamera karşısına geçen ödüllü oyuncu Ümmiye Koçak hikâyesini anlattı.

Kadınlardan başarı hikâyeleri


Koçak, “Bence insanların yanlışlarını değiştirmesinin ve bu yanlışları görmesinin en iyi yolu sanat. Çok okuyorum, sürekli gözlem yapıyorum. Köyde ol şehirde ol fark etmez. Nerede olursan ol kendini geliştir. Ben her tanıştığım kadına bunu anlatmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Kadınlardan başarı hikâyeleri


PEYNİR MÜZESİYLE GÜNDEM OLMUŞTU

Koçak’ın ardından Kars’ın Boğaztepe Köyü’nde yaşayan ve köyünde kurduğu peynir müzesiyle sosyal medyada gündem olan Zümran Ömür yaşadıklarından bahsetti. Konuşmasına Fransızca başlayan Ömür Boğatepe, köyünde 650 bitki çeşitliliği olduğunu belirterek kurdukları dernekte endemik bitki türlerini inceldiklerini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!