Kadınlar koğuşundan kadınlar atölyesine

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar koğuşundan kadınlar atölyesine
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2021 01:32

Ulucanlar Cezaevi’nin tarihi kadınlar koğuşu, yine kadınları ağırlamaya hazırlanıyor. Altındağ Belediyesi tarafından kadınlar için meslek atölyesine dönüştürülecek koğuş alanında, kadınlara yönelik meslek edindirme-hobi ve beceri kursları açılacak. Belediye Başkanı Asım Balcı, “Bu sefer kadınlar kendilerini ayakta tutacak bir çaba içinde olacaklar” dedi.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi’nin restore ederek müze ve kültür-sanat merkezine dönüştürdüğü, Türkiye’nin hem siyasi hem de sosyal geçmişinin en canlı tanığı olan Ulucanlar Cezaevi’ndeki tarihi kadınlar koğuşu, yine kadınları ağırlayacak. Belediye, geçmişte kadınlar koğuşu olarak kullanılan bölümü, kadınlar için meslek atölyesine çeviriyor. Ekipler, atölye için tadilat çalışmalarına başladı. Çalışmaların tamamlanarak alanın hazır hale getirilmesinin ardından koğuşun olduğu yer artık atölye olarak kullanılacak.

Kadınlar koğuşundan kadınlar atölyesine


ARTIK MESLEK ÖĞRENECEKLER

Altındağ Belediyesi’nin kadın eğitim ve kültür merkezlerinde olduğu gibi burada da kadınlara yönelik meslek edindirme-hobi ve beceri kursları açılacak. Kadınlar hem yeni bilgileri öğrenecek hem de meslek sahibi olacak. Artık müze olarak hizmet veren Ulucanlar Cezaevi’nin, Türkiye’nin siyasi tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Kadınlar bu kez kadınlar koğuşunda meslek öğrenmek için bir araya gelecek. Hepsi geleceğe umutla bakacak. Edindikleri becerilerle aile ekonomilerine katkı sunacaklar” dedi.

Kadınlar koğuşundan kadınlar atölyesine


ÇOK ÖNEMLİ BİR HAFIZA

Haberin Devamı

Meslek edindirme kursları sayesinde Altındağlı kadınların pek çoğunun iş imkânına kavuştuğunu belirten Başkan Balcı, şunları söyledi: “Cezaevinin her bölümü gibi kadınlar koğuşu da önemli bir yer. Burası çok önemli bir hafıza. Ulucanlar Cezaevi farklı yıllarda Türk siyasi ve edebi hayatına damga vurmuş şahsiyetleri ağırlamış bir cezaevi. Kadınlar koğuşu kısmı da geçmişte pek çok önemli ismi ağırlamış, pek çok önemli filme de ev sahipliği yapmış. Burayı kadınlara hizmet verecek atölyelere dönüştürüyoruz. Yani yine kadınlar olacak, kadınlar çalışacak, kadınlar meslek öğrenecek. Tabii bu sefer kadınlar kendilerini ayakta tutacak bir çaba içinde olacaklar.”

Kadınlar koğuşundan kadınlar atölyesine

Atölyeye çevrilen alan, Ulucanlar Cezaevi’nde çekilen ünlü ‘Uçurtmayı Vurmasınlar’ filmine de ilham veren tek kadın koğuşuydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!