Kadınlar Günü buluşmaları

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Günü buluşmaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2019 14:09

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, hafta boyunca Ankara’da çok sayıda etkinlikle kutlanacak. Sanat, iş ve spor dünyasının önde gelen kadınları, etkinlikler kapsamında başarı hikâyelerini anlatacak, en güzel şarkılarıyla kulakların pasını silecek.

Haberin Devamı

* Çankaya Belediyesi’nin ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Farkındalık Ayı Etkinlikleri’ kapsamında yarın Kalben, Yılmaz Güney Sahnesi’nde konser verecek. 8 Mart’ta ise ünlü oyuncu Meltem Cumbul, Kuğulu Park’ta önce söyleşiye katılacak, ardından şarkı söyleyecek.

* Ünlü sunucu ve manken Çağla Şikel, 9 Mart Cumartesi günü Arcadium AVM’de Ankaralılarla buluşacak. Saat 15.00’teki etkinlikte Şikel, bir söyleşi gerçekleştirecek. Güzel sunucu, meslek ve aile hayatına dair açıklamalarda bulunacak.

* Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 7 ve 8 Mart tarihlerinde vereceği Dünya Kadınlar Günü konserinde, günün anlamına uygun olarak Şef Natalia Ponomarchuk yönetiminde sahne alacak. Konser, Fransız besteci Edouard Lalo’nun en sevilen eseri İspanyol Senfonisi ile başlayacak. Eserin solisti genç kemancı Elif Ece Cansever olacak.

Haberin Devamı

* Başarılı iş insanı ve girişimci Leyla Alaton ile İsveç’in Ankara Büyükelçisi Annika Molin Hellgren, Ankara Fransız Kültür Merkezi’nin düzenlediği ‘Başarının Kadın Yüzleri’ konferansına konuk olacak. İki başarılı kadın, 7 Mart Perşembe günü saat 19.00’da CerModern’de gerçekleşecek söyleşide, ‘Erkek dünyasında kadın olmak ve erkekleşmeden başarmak’ konusunu kendi bakış açılarından anlatacak.

Kadınlar Günü buluşmaları

* Antarktika’da tüpsüz dalan ilk Türk kadın sporcu olarak adını tüm dünyaya duyuran Şahika Ercümen, Antarktika dönüşü başarısını ilk kez, Ankaralılar ile paylaşacak. 9 Mart’ta Ankamall AVM’de Başkentlilerle buluşacak olan Ercümen, Türk kadınının potansiyelini, isterse neler yapabileceğini ve motivasyon sırlarını anlatacak.

* Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, TED Ankara Koleji Mezunları Derneği’nin düzenlediği ‘65 İle Motif Motif Kadın’ isimli etkinlikle Ankara’ya geliyor. 8 Mart’ta Kolej-IN’de gerçekleşecek olan söyleşi, saat 18.30’da başlayacak. Söyleşide, gerçek hayattan örneklerle kadına dair her şey konu edilecek. Budayıcıoğlu, ayrıca aynı gün çıkacak olan yeni kitabı ‘Camdaki Kız’ı da imzalayacak.

Haberin Devamı

* Usta sanatçı Yıldız İbrahimova, 9 Mart’ta Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde sahne alacak. Konser, saat 18.00’de başlayacak.

Kadınlar Günü buluşmaları

* Nükhet Duru, 8 Mart’ta Ayşe Arman’la birlikte Taurus AVM’de düzenlenecek etkinliğe katılacak. Saat 19.00’de başlayacak olan etkinlik, konser, söyleşi ve çeşitli sürprizlerle renklenecek.

* Türkiye’nin ilk kadın caz piyanistlerinden Nilüfer Verdi, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nin ‘Müze’de Müzik Salı Konserleri’ kapsamında bugün saat 20.00’de sahne alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!