Kadın girişimcilere destek atölyesi

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimcilere destek atölyesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2021 00:12

Ankara Ticaret Odası(ATO) ile Altındağ Belediyesi’nin koordinatörlüğünde yürütülen, Suriyeli ve Türk kadınların iş hayatına girişlerini sağlayan Anka Projesi kapsamında, Beri Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi Atölyesi'nin açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği Fonu, Dünya Bankası uygulama desteğiyle, Ankara Ticaret Odası(ATO) ve Altındağ Belediyesi koordinatörlüğünde yürütülen ve geçici koruma altındaki Suriyeli kadınlar ile Türk kadınlarının iş hayatına girişlerini sağlayan Anka Projesi kapsamında, Beri Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi Atölyesi'nin açılışı, ATO Başkanı Gürsel Baran ve Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'nın katılımıyla gerçekleştirildi. ATO Başkanı Baran, projenin hem iki ayrı milletten olan kadınların bir arada iş yapma kültürünün gelişmesi hem ekonomiye kadın girişimci kazandırmaya yönelik olduğunu söyledi.

İSTİHDAM AÇISINDAN ÇOK KIYMETLİ

Kadının elinin değdiği işte bereket olduğunu belirten Baran, projeye emek verenlerin önce aile ekonomisine daha sonra da ülke ekonomisine katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti. Kadınların ekonomik hayata katılması ve desteklenmesi açısından proje ile proje kapsamında hayata geçirilen atölyelerin önemine dikkat çeken Baran, “Kadınların kimseye ihtiyaç duymadan kendi ayakları üzerinde durması, gelişmiş toplumların en önemli göstergesidir. Kadınların ekonomik hayatta faal olmaları sürdürülebilir ülke ekonomisi dışında istihdam ve iş gücü açısından da çok kıymetli” dedi. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da ‘Kadınlar üretiyor, mucize yeniden doğuyor’ görüşüyle çıkılan yolda büyük ilerleme kaydettiklerini belirtti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!