Kadın çiftçilere yem desteği

Güncelleme Tarihi:

Kadın çiftçilere yem desteği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2022 15:49

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başkentte kadın hayvan yetiştiricilerini girişimciliğe teşvik etmek ve ekonomik olarak güçlenmelerini sağlamak amacıyla 25 ilçede, hayvan yemi olarak kullanılan mısır silajı dağıtımına başladı.

Haberin Devamı

ABB’nin Gölbaşı Karaoğlan’daki arazisinde üretilen yaklaşık bin 500 ton mısır silajı, yüzde 100 hibe şeklinde 674 kadın hayvan üreticisi ile 10 afetzedeye dağıtılacak. Destekler, kent genelinde 1-20 adet arası büyükbaş hayvanı olan kadın yetiştiricisine kişi başı 2’şer ton şeklinde olacak. Dağıtımın ilk başladığı noktalardan biri olan Gölbaşı Karaoğlan ve Ayaş Sinanlı bölgesinde hayvan yetiştiriciliği yapan kadın üreticiler, hayvan yemi desteği sayesinde ekonomik yönden büyük ölçüde rahatladıklarını söyledi.

Kadın çiftçilere yem desteği


YEMEK ATIKLARI MAMA OLUYOR

ABB, sokak hayvanları için, üretim fazlası ve geri dönüşümden elde ettiği gıda maddelerini kullanarak mama üretimine başladı. Sincan Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kurulan, ilk etapta günlük 1 ton üretim kapasitesiyle çalışmaya başlayan tesiste elde edilen mamalar, kentteki sokak hayvanlarının beslenmesi için kullanılacak. ABB, gıdaların geri dönüşümünden üretilen mama sayesinde yılda 3.5 milyon TL tasarruf sağlamayı hedefliyor. Restorandan kafelere kadar tüm özel, kamu kurum ve kuruluşları ile gıda üretimi yapan fabrikalara gıda atıklarını ABB’ye vermeleri çağrısında bulunan ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, “Kazan dibi gıda artıklarını bize vermeleri halinde onları mamaya dönüştürerek sokak hayvanlarının beslenmeleri için kullanacağız. Üretim fazlası gıdalarını vermek isteyen kuruluşlar Büyükşehir Belediyesi ile temasa geçebilirler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!