Kadıköy’de zor oyun

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy’de zor oyun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2021 23:48

Başkent ekibini, lig ve kupada çıktığı son 5 maçını kazanıp, büyük moral bulan bir rakip bekliyor. Ülker Stadı’nda bugün saat 19.00’da başlayacak zorlu mücadeleyi, hakem Arda Kardeşler yönetecek.

Haberin Devamı

Ankaragücü, Süper Lig’in 19. haftasında bugün deplasmanda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Ülker Stadı’nda oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı, hakem Arda Kardeşler yönetecek.
Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir maçlarını kaybedip, küçük çaplı bir krize giren Ankaragücü, Fenerbahçe karşısında bu seriye son vermeyi hedefliyor.
Ligde son 4 maçını kazanan ve Ziraat Türkiye Kupası’nda adını çeyrek finale yazdıran Fenerbahçe ise başkent temsilcisine karşı sahaya moralli çıkıyor.
Ankaragücü’nde, hafta içinde yapılan antrenmanlarda takımla birlikte çalışmayan, Cebrail, Kitsiou ve Pazdan’ın forma giymesi beklenmiyor. Pinto’nun durumu ise maç saatinde belli olacak.
Fenerbahçe’de; Sinan, Perotti, Tolga, Gökhan Gönül ve Sadık’ın yanı sıra cezalı durumdaki Mert Hakan ve Caner Erkin, bu önemli mücadelede görev yapamayacak.

SON 4 MAÇIN İKİSİNİ KAZANDI

Fenerbahçe ile oynadığı son 4 Süper Lig maçının ikisini kazanan Ankaragücü (1 beraberlik - 1 yenilgi) aynı sayıda galibiyeti daha önceki 14 karşılaşmada alabilmişti (2 beraberlik - 10 yenilgi)
Ankaragücü’nü konuk ettiği son 14 Süper Lig maçının 12’sini kazanan Fenerbahçe (2 yenilgi), bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 42 gol gönderdi.
Son iki sezonda da Ankaragücü’ne birer kez yenilen Fenerbahçe (2018/2019 - 2019/2020), Süper Lig tarihinde rakibine üst üste üç sezon mağlup olmadı.
Evinde oynadığı son 2 Süper Lig maçını kazanan Fenerbahçe, bu sezon üst üste üç iç saha karşılaşmasından galip ayrılamadı.
Deplasmanda çıktığı son 7 Süper Lig maçında da gol yiyen Ankaragücü (toplam 14), bu süreçte tek galibiyetini Denizlispor’u yenerek aldı (1 beraberlik - 5 yenilgi)

TEK YENİLGİYİ YAŞATAN A.GÜCÜ

Ankara takımlarını konuk ettiği son 19 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Fenerbahçe (16 galibiyet - 2 beraberlik), tek yenilgisini 2018/2019 sezonunda Ankaragücü karşısında aldı (1-3)
Bu sezon ilk golü attığı bütün Süper Lig maçlarını kazanan tek takım Fenerbahçe (8 galibiyet) Ankaragücü ise açılış golünü yediği 10 karşılaşmadan sadece iki puan çıkarabildi (2 berabermik -8 yenilgi)
Bu sezon deplasmanda çıktığı ilk üç Süper Lig maçında iki gol atan Ankaragücü santrforu Torgeir Borven, daha sonraki dört karşılaşmada isabetli şut çekemedi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut’un çalıştırdığı takımlar, Ankaragücü ile karşılaştığı son 3 Süper Lig maçını toplam 12 gol atarak kazandı.

Haberin Devamı

İKİLİ REKABETTE 103. RANDEVU

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile MKE Ankaragücü, ligde bugün yarın 103. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 102 maçta Fenerbahçe’nin galibiyet sayısında 64-11 üstünlüğü var. Renktaşlar, 27 maçta eşitliği bozamadı. Fenerbahçe’nin 188 golüne, Ankaragücü 69 golle karşılık verdi. Fenerbahçe ile Ankaragücü, ligde şimdiye dek İstanbul’da 51 kez karşılaştı. Evinde 37 kez kazanan Fenerbahçe, rakibine 4 kez mağlup oldu. İstanbul’daki 10 maçta eşitlik bozulmadı. Geçen sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 2-1 kazanırken, Başkentteki mücadeleyi A.Gücü 2-1 galip tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!