Kademeli su tarifesinde anket önerisi

Güncelleme Tarihi:

Kademeli su tarifesinde anket önerisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2021 23:40

ASKİ’nin ‘kademeli su tarifesi’nde tartışma devam ederken AK Parti grubu ‘vatandaşa anket yapılsın’ önerisinde bulundu. CHP ise ‘Anketten yüzde 70 kabul oyu çıkar’ yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülmeden gelecek ayki Meclis’e ertelenen ASKİ’nin ‘kademeli su tarifesi’ uygulaması teklifiyle ilgili gruplar arasındaki tartışma devam ediyor. AK Parti ve MHP grupları, su ücretlerinde kullanım oranına göre ayrı ayrı yüzde 50 ile yüzde 80 oranında ‘fahiş zam’ yapılacağı iddiasıyla teklife karşı çıkarken, CHP ve İYİ Parti grupları ise uygulamanın aboneleri de su tasarrufuna teşvik edeceği gerekçesiyle destekliyor. AK Parti grubunun, kademeli su tarifesiyle ilgili ‘vatandaşa anket yapılsın’ teklifine, CHP grubu ‘Ankete karşı değiliz, yüzde 70 kabul oyu çıkar’ cevabını verdi.

Kademeli su tarifesinde anket önerisi


SANDIK KONULSUN GÖRELİM

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, “Teklifin Ankara halkının bütçesine zarar vereceğini düşünüyoruz. O yüzden sandık konulsun vatandaş yüzde 50 ile yüzde 80 zammı kabul ediyor mu, etmiyor mu görelim. Ankara halkı onaylarsa diyeceğimiz bir şey yoktur. Sonuçta biz Ankara halkının vekaletiyle mecliste görev yapıyoruz” dedi.

Kademeli su tarifesinde anket önerisi


SONUCU YÜZDE 70 ÇIKAR

Teklif için anket yapılmasına karşı olmadığını aktaran CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, “Anket kesinlikle yapılsın. Abonelerimizin yüzde 70’i kent genelindeki suyun yaklaşık yüzde 35’ini tüketiyor. Yüzde 70 oranındaki abonelerimiz kademeli tarifeye ‘hayır’ mı diyecek? Anketin sonucu abonelerin su kullanım oranlarında görülüyor. Yani bu anketin sonucu yüzde 70 çıkar” diye konuştu.

Kademeli su tarifesinde anket önerisi


KAYIP ORANI AZALTILMALI

Tasarruf etmenin yolunun fiyat arttırmak olmadığını ifade eden MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, “Eğer tasarrufla ilgili bir adım atılacaksa öncelikle kayıp ve kaçak oranlarını azaltmalı. Teklif edilen tarife tasarruftan ziyade gelir odaklı” ifadelerini kullandı.

Kademeli su tarifesinde anket önerisi


UYGULAMA OLUMLU YANSIYACAK

Uygulamanın su kullanımında tasarruf etmeyenleri ilgilendirdiğini belirten İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, “0 ile 10 metreküp arasında kullanan kısım fiyatları değişmiyor. Asgari ücretli ödeyemediği için tasarruf ediyor. Böylelikle tasarruf eden asgari ücretlinin cebine uygulama olumlu olarak yansıyacak” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!