Kaçak gaz peşinde

Güncelleme Tarihi:

Kaçak gaz peşinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2021 01:08

Başkentgaz ekipleri geçen yıl kent genelinde 26 bin kilometrelik tarama çalışması yaparak 176 noktada tespit edilen kaçağa müdahale etti. Çalışmalarda en çok kaçağın, kazı çalışmaları sırasında meydana geldiği belirlendi.

Haberin Devamı

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ (Başkentgaz) ekipleri, 2020 yılında kent genelinde 26 bin kilometrelik alanda şebeke kontrolü gerçekleştirdi. Özel araçlar ve ekipmanlarla gerçekleştirilen denetimler sonucunda, 176 noktada tespit edilen gaz kaçaklarına anlık olarak müdahale edildi. Başkentgaz Acil Müdahale ve Teknik İşler Müdürü İlker Tınaz, açık alan denetimlerinde en çok karşılaştıkları kaçakların, kazı çalışmaları sırasında hatların zarar görmesinden kaynaklandığını tespit ettiklerini söyledi. Kent genelindeki yapılacak kazıların risk yaratmaması için Başkentgaz ekiplerine de çalışmalar öncesinde bilgi verilmesi gerektiğinin altını çizen Tınaz, şu bilgileri paylaştı:

Kaçak gaz peşinde


PATLAMALARIN ÖNÜNE GEÇEBİLİRİZ

“Doğalgaz dağıtım şebekemizin haritası sistemimizde mevcut. Kurumlar veya bireylerden kazı yapacakları adresi Başkentgaz Acil 187 üzerinden tarafımıza bildirmeleri istiyoruz. Bu sayede gerekli yönlendirmeleri yaparak dağıtım hattına zarar verilmesinin önüne geçebiliriz. Kurallara uygun kazı yapılmasını sağlayarak oluşabilecek yangın, patlama, gaz kaçağı gibi olumsuzlukların oluşmasını önleyebiliriz.

YERİN ALTINDAKİ MAYINDAN FARKSIZ

İzinsiz yapılan kazılarda hattımıza verilen bir hasarın, şirketimize bildirilmemesi ve hasar onarımının yapılmadan kazı alanının kapatılması, çok büyük kazalara yol açabileceği gibi yerin altına da mayın döşemekten farksız bir durum oluşturmaktadır. Şehrimizin can ve mal güvenliği için kurumların bu konuda hassasiyet göstermeleri gerekiyor.”

BAKMADAN GEÇME!