İyi başlayamayınca toparlanmak zorluyor

Güncelleme Tarihi:

İyi başlayamayınca toparlanmak zorluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2021 17:04

Ankaragücü’nün, mazisinin çok güçlü olduğunu belirten tecrübeli file bekçisi, “Bu takımın küme düşmesi hiç istenilmeyecek bir şey. Kaldı ki ne zorluklarla şampiyon olunduğunu da biliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig’in Başkent ekiplerinden MKE Ankaragücü’nün kalecisi ve kaptanı Korcan Çelikay, teknik direktör Hikmet Karaman’ın göreve gelir gelmez enerji ve hırsıyla takımda pozitif bir hava oluşturduğunu, bu olumlu havayı sezon sonuna kadar sürdürerek başkent ekibini kümede tutmak için bütün güçleriyle mücadele vereceklerini belirtti.
MKE Ankaragücü’nün, mazisinin çok güçlü olduğunu belirten Korcan, “Bu takımın küme düşmesi hiç istenilmeyecek bir şey. Kaldı ki ne zorluklarla şampiyon olunduğunu da biliyoruz” diye konuştu.
Oynayamadığı süreçte formayı kapabilmek için daha hırsla çalıştığını belirten tecrübeli kaleci, “Takımın kazanmaya ihtiyacı varken formaya hazır olduğunu gösterebilmek için ciddi şekilde konsantrasyon, motivasyon lazım. Ben oynamadığım süreçte kendimi hiç bırakmadım. Gerek kafa olarak gerek vücut olarak sürekli çalıştım. Kendimi dinç tutmaya, psikolojimi sağlam tutmaya, motivasyonumu bozmamaya çalıştım. Daha sonrasında da bunun ödülünü aldım diyebilirim” ifadelerini kullandı.

HEPİMİZ SORUMLULUĞUMUZUN BİLİYORUZ

Daha önce kaptan olan Sedat Ağçayın döneminde kaptanlığa biraz adapte olduğunu belirten Korcan, şöyle konuştu:
“Kaptanlık, ekstra sorumluluk getiriyor. Saha içinde ve saha dışında olumsuzlukların önüne geçebilmeyi, biraz liderlik vasfını gerektiriyor. Kalecilikte de zaten bu var. Benimle birlikte Ante Kulusic, Stelios Kitsiou, Tiago Pinto, hepsi kaptanlığa yakın oyuncular. Aslında zor olmuyor çünkü hepsi tecrübeli ve her şeyin bilincindeler. Hepimiz arkadaşız, sorumluluklarımız var ve herkes de iyi niyetli. Takıma yeni gelen arkadaşların da karakterinin düzgün olması bu işi kolaylaştırıyor. Herkese teşekkür etmek lazım. Sıkıntısız, kavgasız, gürültüsüz bir sezon geçiriyoruz.”

BU CENDEREDEN ÇIKACAĞIMIZI SÖYLEDİ

“Hoca değişimiyle bir çıkış yakaladık. Hikmet hoca, geldiği andan itibaren enerjisini hemen takıma yansıttı. Gerek takım anlamında gerek bireysel anlamda herkes bunu hissetmiştir. Takımda oynayan ve oynamayan futbolcu farkı oluyor. Hikmet hoca herkese değer veriyor. Oynamayan oyuncuları motive etme noktasında bu önemli bir artı. Bunu her hoca yapmaz. Nitekim bizim bir takım olduğumuzu ve bu cendereden birlikte çıkacağımızı ilk günden itibaren söyledi, gereklerini de her noktada yaptı. Hikmet Karaman ile birlikte antrenmanlar daha istekli ve sert geçmeye başladı. Bu da doğal olarak sonuçlara yansıdı. Trabzon maçına bir yol kazası olarak bakıyoruz.”

TARAFTARSIZ OYNAMAMIZ BÜYÜK KAYIP

“Salgının olumsuz etkileri sürüyor. Taraftarların sahadaki desteğinden mahrumuz. Taraftarsız maç oynamak büyük kayıp. Sahamızda olsun deplasmanda olsun çok farklı bir güç taraftarımız. Biz öyle deplasmanlara gittik ki iç sahadaki gibi maç yaptık. Umarım bir an önce taraftarımıza kavuşuruz. Sahalara gelemeseler de bizden desteklerini hiç esirgemediler. Lige kötü başlangıcın uzun sürmesi toparlanma sürecini de uzattıyor. Ligin dibinde ne kadar fazla zaman geçirirsen, takımı yukarı çekmek de o kadar zor oluyor. Bunu geçen sene de bu senede yaşadık. Arkadaşlık olarak saha dışında hiçbir sıkıntımız olmadı. Bu çok büyük bir artıydı. Fakat saha içerisinde yapamadığımız, belki beceremediğimiz, sebebini bulamadığımız şeyler oluyordu. Sistemsel ve taktiksel anlamda bir bütün olamıyorduk. Hikmet hocayla birlikte öncelikle bunu sağlamaya başladık.

BAZI ŞEYLER ÇOK KOLAY DEĞİŞMİYOR

“Takım ruhunun önceden oluşamadı. Şimdi takım olarak oyun oynamaya çalışıyoruz. Çünkü bazı şeyler kolay kolay değişmiyor. Ancak son 3-4 haftada bazı şeyler daha da yerli yerine oturdu ve 9 puan aldık. Tabii ki de bu kötü süreçten sonra 9 puan inanılmaz bir şeydi. Biz buna sevinirken Hikmet hocanın da tepkisi, ‘Bir dakika durun daha hiçbir şey bitmedi. Biz yeni başlıyoruz, sistemi yeni oturtuyoruz, istediklerimizi yeni yeni yapmaya başlıyorsunuz ama yeterli değil. Bu bize yetmez, daha fazla, daha fazla.’ şeklindeydi. Her gün tahta üzerinde taktik öğrenip, sahada defalarca çalışıyoruz ve sistem böyle böyle oturuyor. Öncelikle düşme potasından uzaklaşabildiğimiz kadar uzaklaşmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

ANTALYA’DA KAMPA GİRDİLER

Haberin Devamı

Ankaragücü, Antalya’da kampa girdi. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, ligin 31. haftasında deplasmanda Trabzonspor’a 4-1 yenildiği maçın ardından önceki günü geçiren başkent temsilcisi, hava yoluyla Antalya’ya gitti. Teknik direktör Hikmet Karaman yönetimindeki kamp, 7 gün sürecek. Süper Lig’de oynadığı 29 maçta 29 puan toplayan MKE Ankaragücü, 18’inci sırada yer alıyor.
Kulüpten yapılan diğer bir açıklamada ise bir personelin Covid-19 PCR testinin pozitif çıktığı ve varyant analizinde İngiltere mutantına rastlandığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!