İvedik'de revizyon

Güncelleme Tarihi:

İvedikde revizyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2020 00:23

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Ankara’yı besleyen İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde verimliliği arttırmak için revizyon çalışması başlattı.

Haberin Devamı

Tesisteki 2. ünitenin durultucu bölümünde su alma yapısını yenilenerek, Ankaralıların musluklarından daha sağlıklı ve kaliteli su akması amaçlanıyor. Su alma yapılarının yenilenmesinin dışında projesi planlanan 4. ünitenin de devreye alınmasıyla arıtma tesisinin ömrü 2070’e kadar uzatılmış olacak. Yapılan çalışmalarla ilgili ASKİ yetkilileri şu bilgileri verdi:
“Şu ana kadar zımpara ve çelik fırçalarla beton üzerindeki boşluklar temizlendi. Yıllar içinde korozyona uğrayan su alma yapılarına sıva ve epoksi boyama yapıldı. Ayrıca su alma yapılarında altta bulunan ve su yüzeyindeki katı maddelerin dibe süzülmesini sağlayan orifis delikleri kapatılarak, karot makinesiyle yandan orifis deliği açıldı. Korozyona uğrayan metal yapıları yenileyerek daha sağlıklı hale getiriyoruz. Bir yandan arıtma tesisinin servis ömrü uzatılırken bir yandan da proses verimi arttırılarak arıtılan suyun kalitesi yükseltilecek.”

3. ÜNİTE BAKIMI 2021’DE

İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin 2014’te devreye alınan 3. ünitesinde çalışmaların 2021 içinde başlaması planlanırken, yapım ihalesine çıkılan 4. ünitenin de yakın gelecekte inşa edilmesiyle birlikte arıtma tesisinin 2070 yılına kadar sorunsuz olarak hizmet vermesi sağlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!