İvedik-Polatlı hattı 24 ayda tamamlanacak

Güncelleme Tarihi:

İvedik-Polatlı hattı 24 ayda tamamlanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2020 17:12

Çalışmaları dün başlayan İvedik-Polatlı arası içme suyu ana isale hattının 24 ayda tamamlanacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, proje tamamlanana kadar Polatlı’da sıklıkla yaşanan su arızalarının olmaması için de gününü önceden bildirmek suretiyle 4 günlük bir su kesintisi yapacaklarını belirtti. Yaşanan tartışmalarla bir yıl kaybettiklerini belirten Başkan Yavaş projeyle ilgili şunları kaydetti:

BU BİR İHTİYAÇTI

“30 yıl önce, o günkü tekniklerle yapılmış bir su hattı, Polatlı’yı uzun yıllardır mağdur ediyordu. Seçimlerden önce mutlaka Gerede’den gelen suyun Polatlı’ya verileceği sözünü vermiştik. Bu bir ihtiyaçtı, proje de değildi. Acelemiz vardı bir an evvel Polatlı’ya bu suyu temin etmek istiyorduk ama sonuçta oldu. İhalemizi şeffaf bir şekilde yaptık, firmalar katıldılar, tekliflerini verdiler ve Gürbağ Holding’e bağlı bir şirket, bu ihaleyi aldı. Polatlı içerisinde asbestli boruların ortadan kaldırılması, bir takım yenilemeler gibi bir takım çalışmalarımız da devam ediyor.

EKİMDE 4 GÜN KESİNTİ

Dün Polatlı Belediye Başkanı ile de görüştüm. 15 Ekim’de de eski hattın rehabilitasyonu, en azından bu proje sonuçlanıncaya kadar sıklıkla yaşanan su arızalarından en az etkilenmesi için Polatlı’ya gününü çok önceden bildirmek suretiyle 4 günlük bir su kesintisi yapacağız. Önceden bildirdiğimiz gibi 40’a yakın tankerle de 4 gün boyunca Polatlı’da olacağız. Ama eğer o günkü hava şartları aman verirse bu 4 günü de öne çekeceğiz. Ankara ve Polatlı halkımıza hayırlı olması dileğiyle, Bismillah diyoruz ve başlıyoruz.” İhalenin 30 ay olarak yapıldığını belirten Yavaş, ihaleyi kazanan Gürbağ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban’dan 24 ayda bitirme sözünü de aldı.

İvedik-Polatlı hattı 24 ayda tamamlanacak


1.5 MİLYON NÜFUS YARARLANIYOR

Haberin Devamı

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Yenimahalle İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden başlayıp Bağlıca-Etimesgut, Yenikent-Sincan, Başkent OSB, Anadolu OSB, Malıköy Gecekondu Önleme Bölgesi, Temelli ve Polatlı’ya kadar olan 107 kilometrelik içme suyu isale hattından yaklaşık 1 milyon 500 bin kişinin faydalanacağını söyledi.

İvedik-Polatlı hattı 24 ayda tamamlanacak

Başkan Mansur Yavaş, ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk ve ihaleyi alan Gürbağ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban ile birlikte dün ABB Konferans Salonu’nda düzenlenen İvedik-Polatlı Arası İçme Suyu Ana İsale Hattı Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!