İstek var sonuç yok

Güncelleme Tarihi:

İstek var sonuç yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 15:40

Taraftarının müthiş desteğini arkasına alarak yenilenmiş kadrosuyla sahaya çıkan sarı-lacivertliler, ilk yarıda önemli fırsatları değerlendiremedi. Teknik Direktör Mustafa Dalcı, “Takımın uyumundan, temposundan ve mücadelesinden memnunum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Eryaman Stadı’nda oynanan karşılaşmaya, sarı-lacivertli taraftarlar yoğun ilgi gösterirken, tribünlerde çok az boşluklar vardı. Rakip takım taraftar yasağı kalktığı için Konayspor’lu taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Başkent temsilcisinin teknik patronu Dalcı, yeni isimlerden; Oğuz, Marlon, Mujakic, Tasos, Beridza, Macheda ve Pedrinho’yu 11’de sahaya sürdü. Geçen seneki kadrodan; Bahadır, Zahid ve Abdullah ile Göztepe’de kiralık dönemini geçirip Beştepe’ye dönen Atakan da maça 11’de başladı. Dalcı, 8-3 yabancı oyuncu kuralını kullanmayıp, 7-4 isimle takımını sahaya çıkardı. İkinci yarıda, yeni transferlerden Jese, Diack ve Ali Sowe oyuna dahil oldu.Yeni transferlerden Uros Radakovic ile geçen sezon takımın en çok gol atan ismi Eren Derdiyok, 21 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

Haberin Devamı

AÇILIŞ MAÇLARINDAKİ TABLO DEĞİŞMEDİ

Süper Lig’de mücadele ettiği son 7 sezonda ilk maçını kazanamayan MKE Ankaragücü, bu olumsuz tabloyu yine lehine çeviremedi. Sarı- lacivertliler, 8. sezon açılış maçında 3. kez berabere kalırken, diğer 5 maçı yenilgi ile kapatmıştı. Başkent ekibi, açılış haftasındaki son galibiyetini 2007/2008 sezonunun ilk karşılaşmasında Osmanlıspor karşısında 2-1’lik skorla aldı.Geçen sezon evinde oynadığı TFF 1. Lig maçlarında Bereket Sigorta Ümraniyespor (40 puan) ve BB Erzurumspor’un (37 puan) ardından en fazla puan toplayan takım olan Ankaragücü (36 puan), iç sahadaki puan kayıplarına yenisini ekledi. Başkent temsilcisi iç sahadaki son 4 lig karşılaşmasında da puan kaybı yaşarken, 2 beraberlik, 2 yenilgi aldı.Konyaspor’u ağırladığı son 5 Süper Lig maçının ikisini kazanan Ankaragücü’nün bu rekabetteki beraberlik sayısı 2’ye yükseldi. Sarı-lacivertlilerin puan kaybettiği maçlardaki gol hasreti, önceki gün de sürdü.

İKİNCİ YARI DENGELİ BİR MÜSABAKA OLDU

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Girdiğimiz pozisyonları sonuçlandırabilseydik, ilk yarı maçı koparabilirdik. Takımın uyumundan, temposundan, mücadelesinden memnunum” diye konuştu.Dalcı, geçen sezon Süper Lig’de doğru işler yapan, kompakt oynayan, disiplinli bir takıma karşı oynadıklarını belirtip, şunları söyledi: “Avrupa’da mücadele eden ve sezonu erken açan bir rakiple karşılaştık. Biz oyun olarak ilk yarı maçı koparabilirdik. Bu bölümde oyunu forse ettik diyebilirim. Geçiş oyunlarını çok doğru yaptık. İlk devre, çok uyumlu oynadığımızı düşünüyorum. Finalde girdiğimiz pozisyonları sonuçlandırabilseydik ilk yarı maçı koparabilirdik. İkinci yarı biraz daha dengeli bir maç oldu. Son 20 dakika gelgitli bir müsabakaya döndü. Bu bölümde iki takım da kazanabilirdi. Bu ligde bir puan da önemli. Yeni transferlerden Jese fiziksel olarak hazır değil. En fazla 30 dakika oynayabilir. Gaziantep FK maçından sonra yüzde 80 seviyelere gelir. Karagümrük maçında sahada olur diye düşünüyorum”

Haberin Devamı

İstek var sonuç yok

ÜÇ PUAN KAZANMA HEDEFİYLE GELMİŞTİK

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, 3 puan almak için Ankara’ya geldiklerini dile getirip şu ifadeleri kullandı:“Ligin ilk maçı tabii ki her takım için kolay değildi. Uzun aradan sonra ilk lig maçına çıktık. Buraya iyi bir oyun ortaya koyup, üç puan kazanma hedefiyle geldik. Maçın özellikle ilk 20 dakikasında, ilk yarının geri kalan bölümünü de buna negatif anlamda ekleyebiliriz, son derece kötü bir görüntümüz vardı. Topa yeterince sahip olamadık, erken top kayıpları yaptık,Ankaragücü’den topu kazanmada yeterince agresif değildik. Bizim için ilk yarı tümüyle negatif geçti. İkinci yarı oyun dengelendi. Dönem dönem bizim hakimiyetimizde geçen periyotlar oldu. Bizim adımıza ikinci yarı performans olarak daha kabul edilebilirdi. Buraya geliş niyetimize bakarsanız iki puan kaybettik ama sahada oynanan oyuna baktığımızda belki bir puanı buradan alıp gittiğimiz yönünde değerlendirilebilir. Sonuç olarak daha iyi olmalıydık. Kendi oyunumuzu oynasaydık buradan galibiyetle dönebilirdik”

Haberin Devamı

Yeniler nasıl oynadı:

Oğuz: Oyuna istekli ve tempolu başladı ancak devamanı getiremedi. İlk bölümde etkili bindirmeleri vardı ve elverişli bir pozisyonu değerlendirmedi. İkinci yarıda fazla ileri çıkamadı. Savunmada zaman zaman zorluk yaşadı.
Mujakiç: Kısa süre önce takıma katılmasına rağmen fazla yabancılık çekmedi. Görevini yerine getirmeye çalıştı. Güçlü fiziğiyle mücadele ederken, hava toplarında aksadı. Savunmadan topla çıkışlarda göze batan hatası olmadı.
Marlon: Takımın atak oynadığı, rakip üzerinde baskı kurduğu ilk yarıda kulvarını iyi kullanmaya çalıştı. Michalak gibi süratli bir oyuncu karşısında dinamik ve agresifti. İkinci yarıda önünde oynayan Jese fazla yardıma gelmeyince, rakip ataklar karşısında sıkıntılar yaşadı.
Tasos: Kritik bir pozisyonu değerlendiremedi. Görev yaptığı kanatta çok bir varlık gösteremedi. Bazen gereksiz zorlamalarla top kayıpları yaptı. Şut zamanlaması ve becerisi düşük kaldı.
Pedrinho: Orta sahada en çok topla buluşan, alan daraltan ve ataklara yön vermeye çalışan isimdi. Etkili noktalara, bitirici pasları deneyen oyuncu çıktıktan sonra orta alan üstünlüğü iyice rakibe geçti.
Beridze: Sol kanatta görev yapan Gürcü oyuncu da çok fazla öne çıkamadı. Mücadele anlamında idare eder bir görüntüdeydi. Taraftarın daha aktif bir oyun beklentisine ilk maçta karşılık veremedi.
Macheda: Ceza alanı içinde ve civarında istediği topları çok fazla alamadı. Kalabalık savunma arasında boşluk bulmakta sıkıntı çekti. Mücadelesi ile ayakta kalmaya çalıştı.
Jese: Takım ısınmaya çıktığında sahada olmayışı dikkatlerden kaçmadı. Devre biterken de ısınmayı bırakıp, erkeden soyunda odasına gitmesi bir tepki gibiydi. Son yarım saatte oyuna dahil oldu. Sol kanatta görev alırken, fizik olarak tam hazır olmadığı ortadaydı. Çok ağır kaldı.

Haberin Devamı

 TRİBÜNLERDE BÜYÜK COŞKU

Ankaragücü taraftarı, sezonun ilk maçında yeniden Süper Lig’e dönen takımını Eryaman Stadı’nda yalnız bırakmadı. Mesai günü olmasına ve maç saat 21.45’te başlamasına rağmen tribünlere gelen 17-18 bin civarındaki taraftar, takımını coşkuyla destekledi. Sarı-lacivertliler, en büyük ilgiyi, yeni transferlerden Jese Rodriquez’e gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!