İsrafa gönlüm razı gelmedi

Güncelleme Tarihi:

İsrafa gönlüm razı gelmedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2021 22:45

Ankara’da ücretsiz çalıştığı restorandaki artık yemeklerle sokak hayvanlarını besleyen üniversite öğrencisi Harun Köybaşı, “Bu kadar çok israf varken bunların çöpe gitmesine gönlüm razı gelmedi” dedi.

Haberin Devamı

Ankara'da üniversite öğrencisi Harun Köybaşı (26), ücretsiz çalıştığı restoranların artık yemekleri ile sokak hayvanlarını besliyor. Köybaşı, "Bu kadar çok israf varken bunların çöpe gitmesine gönlüm razı gelmedi. Bazı günler çok fazla yemek artığı çıkıyor. Özellikle hafta sonlarında çıkan artıklar 15-20 kiloları buluyor" dedi. Haftanın 3 günü boş zamanlarında çalıştığı restoranda topladığı artık yemekleri, Çankaya Belediyesi'nin desteğiyle sokak hayvanları ile buluşturan Köybaşı, şunları söyledi:

İsrafa gönlüm razı gelmedi


DOSTLARIMIZIN KARNINI DOYURUYORUZ

“Restoranlardaki tabaklara bakınca yemek israfı görülüyor. Bu kadar çok israf varken bunların çöpe gitmesine gönlüm razı gelmedi. Restorana gidip dedim ki, 'Ben burada ücretsiz komi-garson olarak işe başlayıp, masalardaki artıkları toplayıp, sokak hayvanlarına vermek istiyorum.' Teklifim kabul edildi. Restoranda topladığım artık yemekleri Çankaya Belediyesi’ne ait büyük araçlara dolduruyoruz ve dostlarımızın karnını doyurmaya çalışıyoruz.”

İsrafa gönlüm razı gelmedi


ÇALIŞMASINDAN ÇOK MEMNUNUZ

Haberin Devamı

Restoran sahibi Aydın Akça ise, "Biz israfa karşı olduğumuz için masalardan gelen tabaklardaki artıkları toplayıp köpeklere zaten veriyorduk. Arkadaşımız sosyal sorumluluk projesinden bahsetti. Bu da bize mantıklı geldi. Çalışmasından dolayı çok memnunuz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!