İsmi tabelada kalmasın kim olduğu da bilinsin

Güncelleme Tarihi:

İsmi tabelada kalmasın kim olduğu da bilinsin
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2022 15:39

ABB Meclisi MHP Meclis Üyesi Mehmet Üçöz, başkentte şehitlerin isimlerinin verildiği cadde ile sokaklardaki adres tabelalarına, bilgi panoları asılmasını ve karekod sistemi kurulmasını önerdi. Üçöz, “Şehitlerimizin ismi tabelada kalmasın kim olduğu da bilinsin” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi MHP Meclis Üyesi Mehmet Üçöz, cadde ve sokaklara isimleri verilen şehitlerin kim olduğunun birçok kişi tarafından bilinmediğine dikkat çekti. Üçöz, “Tabelalara bilgi panoları asılsın, karekod ile de tanıtan bir sistem oluşturulsun” önerisinde bulundu. Konuyla ilgili ABB Meclisi’ne önerge de veren Üçöz, şunları söyledi:

İsmi tabelada kalmasın kim olduğu da bilinsin


BİRÇOK KİŞİ KİM OLDUĞUNU BİLMİYOR

“Hayatını bu millet için feda eden, ömrünü bu ülke uğruna vakfeden şehitlerimizin isimlerini Ankara’da cadde ve sokaklara veriyoruz. İlçelere gittiğimizde bu şehitlerimizin isimleriyle adresleri görüyoruz, öğreniyoruz. Maalesef cadde ve sokaklar şehitlerimizin isimleriyle bilinirken birçok kişi, o caddede ya da sokakta ismi olan şehidimizin kim olduğunu bilmiyor. Yaşadığı mahallede bir yere verildiyse sınırlı sayıda kişinin bilgisi oluyor.

BİLGİ SAHİBİ OLMASI DA SAĞLANMALI

Bu konuya basit bir tabeladaki adres ismi olarak bakılmamalı, insanların bilgi sahibi olması da sağlanmalı. Bu kapsamda tabelalara bilgi panoları asılsın, karekod(QR sistemi) ile de tanıtan bir sistem oluşturulsun. Şehitlerimizin ismi tabelada kalmasın, kim olduğu da bilinsin. İnsanlar geldiklerinde adres tabelasının altında bilgileri okuyup öğrenebilsin. İsteyen de telefonundan karekodu okutup bilgi alabilsin.

HATIRALARINA DA SAYGI ADIMI OLUR

Bu doğrultuda önergemizi de Belediye Meclisi’ne sunduk. Bu konuda atılacak adımla o cadde ve sokakta ismi olan kahramanın kim olduğunun bilinmesi sağlanacaktır. O kahramanın bu vatan uğruna nerede, ne zaman, nasıl şehit düştüğü, varsa hikâyesi paylaşılabilir. Bu, aziz şehitlerimizin hatıralarına da bir saygı adımı olacaktır. Hem ailelerini mutlu edecek hem de o adreslerde oturanları gelen geçenleri bilgilendirecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!