İşçi Filmleri Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

İşçi Filmleri Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 14:31

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin açılışı, ‘Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri’ başlığıyla önceki akşam Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşti. Bu yıl 11’incisi düzenlenen festivalde toplam 60 film gösterilecek.

Haberin Devamı

Oyuncu Mert Fırat ve Çiğdem Sezgin’in sunduğu açılış programına, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ve Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya da katıldı. Grup Boyalı Kuş’un mini dinletisiyle başlayan gecenin açılış konuşmasını Festival Komitesi adına Mustafa Eberliköse yaptı. Bu yıl seçilen ‘Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri’ başlığının, ayrımcılık, nefret, barbarlık ve cehalete bir karşı duruş olması sebebiyle anlamlı olduğunu ifade eden Eberliköse, “Etrafımız bunlarla sarılı, tüm bu olumsuzluklar var. Ama bunların karşısında duracak bir umut da var. Ve o umut sokaklarda, sanatta” diye konuştu. Sanatın sınıfsal bir içerik taşıdığında ilerici olduğunu söyleyen Eberliköse, “Sermaye katleder, sanatın göreviyse yaşamı çoğaltmak, umudu artırmak ve gerçekleri ortaya koymaktır. Bu festivalle yapmaya çalıştığımız budur, biz savaşın önüne umudu koymak için buradayız” dedi. Festivalin açılış programında, yönetmenliğini CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’in yaptığı, 10 Ekim 2015’de Ankara Garı’nda yaşanan ve 102 kişinin hayatını kaybettiği patlamadan yaralı kurtulanların mücadelesini anlatan ‘Geride Kalanlar’ adlı kısa metrajlı belgesel de gösterildi. Açılış etkinliğinde ayrıca ‘Festival Teşekkür Plaketleri’ de verildi. Açılış programı Taş Kağıt Makas Grubu’nun müzik dinletisiyle sona erdi.

Haberin Devamı

TÜM GÖSTERİMLER ÜCRETSİZ

Uluslararası filmlerin yanı sıra, “Toz Bezi”, “Abluka”, “Sarmaşık “, “Nefesim Kesilene Kadar”, “Rüzgarın Hatıraları” gibi son dönem kurmaca filmlerin de yer aldığı ve 60 filmi seyirciyle buluşturacak olan festivalde tüm gösterimler ücretsiz. Ayrıntılı programına www.iff.org.tr internet adresinden ulaşabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!