İnşaat kazısı 3 katlı dükkânı yuttu

Güncelleme Tarihi:

İnşaat kazısı 3 katlı dükkânı yuttu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2020 14:04

Yenimahalle’de yan tarafında inşaat için temel kazısı yapılan üç katlı hırdavatçı dükkanı, sabaha karşı gürültüyle yıkıldı. Binanın gündüz yıkılması durumunda büyük bir facia yaşanabileceğine dikkat çeken dükkan sahibi Murat Birdal, inşaat çalışmasında gerekli tedbirlerin alınmadığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Yenimahalle Çarşı Caddesi ile Serdar Sokak kesişiminde temel kazısı yapılan inşaatın bitişiğindeki bodrum katı ile birlikte üç kattan oluşan hırdavatçı dükkanı sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle yıkıldı. Olay sonrası dükkanın doğal gaz tesisatı hasar görürken çevreye yoğun gaz kokusu yayıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, itfaiye, doğal gaz ve zabıta ekipleri çevre güvenliğini alarak caddeyi ulaşıma kapattı. Hırdavat ve inşaat malzemeleri satışı yapılan dükkanın tamamı temel kazısı yapılan alana yıkılırken, binlerce liralık malzeme enkaz altında kaldı. Başkentgaz ekipleri de çökme sonrası hasar gören borudaki doğal gaz akışını durdurdu.

İnşaat kazısı 3 katlı dükkânı yuttu


‘ÖNLEM ALMADAN KAZI YAPILDI’ İDDİASI

Dükkan sahibi Murat Birdal, inşaat çalışmasını yürüten firmanın gerekli tedbirleri almadığını öne sürerek şunları söyledi: “Burada yeni bir bina yapmak için hafriyat çalışması yaptılar. Burası ada bazında eski yığma binalardan oluşmakta. Hafriyatı fazla inince, fore kazıksız, yandaki eski binaları koruma önlemi almadan kazı yaptılar büyük bir ihtimal. Bu nedenle de binamız çöktü.” Binanın gündüz yıkılması durumunda büyük bir facia yaşanabileceğine de dikkat çeken Birdal, “Allah’tan dükkan gündüz çökmedi. Gündüz saatlerinde dükkan içerisinde 20-30 kişi olurdu” dedi.

Haberin Devamı

İnşaat kazısı 3 katlı dükkânı yuttu

Ekipler, enkazın altında kalan iş yerinin bekçi köpeği için arama kurtarma çalışması başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!