‘İndirimler gerçek değil’

Güncelleme Tarihi:

‘İndirimler gerçek değil’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2018 11:06

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, büyük mağazaların ve AVM'lerin bayram indirimi aldatmacasının ardından sırada sezon sonu indirimi aldatmacası olduğunu belirterek, vatandaşların alışveriş yaparken fuzuli masraflardan kaçınmasını istedi.

Haberin Devamı

Palandöken, büyük mağaza ve AVM'lerin bayramları ve özel günleri fırsat bilerek, "önce ürünlerin fiyatını şişirdiğini sonra indirim varmış gibi pazarlayarak satışa sunduğunu" ifade ederek, "Bir pantolonun indirimli fiyatı dahi bir takım elbise fiyatına ulaşıyor. Bayram arifesinde yüzde 80'e varan indirim aldatmacaları yaşandı. Şimdi sırada sezon sonu kandırmacası var. Kimse bu kandırmacaya da inanmasın. Çünkü indirimlerin hiçbiri gerçek değil. İndirim günleri, tüketiciye yanıltarak, rant elde etmeye yönelik. Vatandaşlarımız alışveriş yaparken fuzuli masraflardan kaçınmalı" değerlendirmesinde bulundu. Palandöken, şunları kaydetti:

BÖYLE BİR KAZANÇ YOK

"Yüzde 70'e varan indirim ve bunlara ek olarak ikinci ürüne yüzde 50 indirim. Bu da yetmiyor kasada yüzde 20 indirim. Böyle bir kazanç dünyanın hiçbir yerinde yok. Burada yapılan çok açık ürün indirime girmeden önce fiyatı iki katına çıkarılıp sonra normal fiyatı üzerinden sanki indirim varmış gibi gösteriliyor. İndirim sezonları tüm mağazalar için yalnızca yılın belli dönemlerinde geçerli olmalı. Mağazalar bağlı oldukları meslek kuruluşlarından izin alarak indirim kampanyası yapabilmeli. İndirimlerin meslek odalarının izni ve kontrolü ile yapıldığı tüketiciye belirtilmeli. Her özel günde ve her sezonda rastgele indirim yapılmamalı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!