İncek'te 70 Angora'da 50

Güncelleme Tarihi:

İncekte 70 Angorada 50
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2018 10:38

Başkent’te, aynı özelliklere sahip bulvarlarda uygulanan farklı hız limitleri vatandaşların tepkisine neden oluyor. Üç şeritli yollardaki 50 ve 70 kilometrelik hız sınırlarının artırılmasını isteyen vatadanşlar, “İncek’te limit 70 kilometreyken, Angora’da 50 kilometre. İhtiyaca uygun hale getirmeli” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın ana arterlerdeki azami 82 kilometrelik hız uygulamasıyla ilgili çıkışı, gözleri benzer özelliklere sahip bulvarlardaki farklı hız limitlerine çevirdi. Başkan Tuna, ana arterlerde otomobiller için uygulanan 82 kilometrelik hız sınırı için “İşe yaramıyor, gerek yok” derken; Hürriyet Ankara’ya ulaşan vatandaşlar, 50 ve 70 kilometrelik hız limitinin uygulandığı bulvarlara dikkat çekti. Kentte benzer özelliklere sahip bulvarlarda farklı hız limitleri uygulanıyor. Üçer şeritli Angora ve Doğukent bulvarlarında otomobiller için azami hız limiti 50 kilometreyken; İncek, Kanuni Sultan Süleyman, Bağlıca bulvarlarında ise limit 70 kilometreye çıkıyor. Vatandaşlar, bulvarlardaki hız limit farklılıklarından dert yanıyor. 50 ve 70 kilometrelik hız limitleri yüzünden trafiğin sıkıştığını belirten Başkentliler, sıkça yapılan radar uygulamaları nedeniyle de trafik cezası yediklerini ifade ediyor. Azami hız uygulamalarıyla ilgili yeni bir düzenleme isteyen Ankaralılar, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘TUZAK GİBİ UYGULAMA’

“Üç şeritli yollarda bu kadar düşük hızda ilerlememize gerek yok. Bu durum trafiğin sıkışmasına sebep oluyor. Trafiğin aksamaması için hız sınırının biraz üzerine çıkınca ceza ile karşı karşıya kalıyoruz. Bir de gizli radar uygulaması yapıyorlar. Bu da tuzak gibi. Ayrıca aynı özelliklere sahip yollarda farklı limitlerin olmasını da anlamış değiliz. Üç şeritli İncek Bulvarı’nda limit 70 kilometreyken, Angora ve Doğukent bulvarlarında 50 kilometre. Yetkililer bulvarlardaki hız limitlerini de ihtiyaca uygun hale getirmeli.”

82’YE GEREK YOK

ANA arterlerdeki 82 kilometrelik hız limitinin gereksiz olduğunu belirten Başkan Tuna, “Vatandaşı yalancılığa sevk ediyor. Özellikle ana arterlerde böyle bir sınırlamanın olmaması lazım. Vatandaşın altında 260-280 ile giden araba var, ‘bu arabayla 50 ile git’ deniliyor. Kedinin önüne ciğer koyup, kediye de ‘bu ciğeri iyi muhafaza et’ demek gibi bir şey bu. Nasıl olacak? İşe yaramıyor. 82’ye gerek yok” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

2014’TE 82’YE YÜKSELTİLDİ

Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) Genel Kurulu tarafından 2014’te alınan kararla İstanbul, Eskişehir, Konya, Samsun, Esenboğa yolları ile 1071 Malazgirt, Anadolu, Sabancı ve Ankara Bulvarı gibi taşıma kapasitesi yüksek, bölünmüş yollarda otomobiller için hız sınırı 70 kilometreden 82 kilometreye yükseltilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!