İncek’e BM kampüsü

Güncelleme Tarihi:

İncek’e BM kampüsü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2018 15:52

İncek’te Birleşmiş Milletler (BM) kampüsü oluşturuluyor. Bunun için 14 bin 500 metrekarelik arazi tahsis edilirken, Türkiye de, bu arazi üzerinde inşa edilecek binanın tasarım ve inşası için 22 milyon 85 bin TL tutarında maddi katkı sağlayacak.

Haberin Devamı

Türkiye ile BM Kalkınma Programı (BMKP) arasında 2 yıl önce imzalanan “İncek/Ankara’daki Diplomatik Yerleşkede BM Binaları İçin Arazi Tahsisi, Tasarımı ve İnşasına İlişkin Protokol” onay için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Protokole göre İncek’te Dışişleri Bakanlığı’na tahsisli alanda yer alan yaklaşık 14 bin 500 metrekare büyüklüğündeki bir arazi ve bu arazi üzerinde inşa edilecek binanın intifa hakkı Türkiye tarafından, en az 4 katılımcı BM kuruluşu Türkiye’de faaliyet gösterdiği sürece BM kuruluşlarına devredilecek. 

22 MİLYON 85 BİN TL KATKI

Protokol çerçevesinde ayrıca, tahsis edilecek arazide ihtiyaca uygun olarak, mimari tasarım projesi Türkiye’nin onayına sunulacak bir binanın tasarım ve inşası için Türkiye tarafından 22 milyon 85 bin TL tutarında maddi katkı sağlanacak. Binanın yapımı için sağlanacak maddi katkının yetersiz kalması ve ek ödenek ihtiyacı ortaya çıkması halinde ek ödenek tahsisi konusu da Türkiye tarafından ayrıca değerlendirilecek.

Haberin Devamı

TEK BİR YERLEŞKEDE HİZMET SUNULACAK

Protokole göre BMKP ve Türkiye’de faaliyet gösteren BM fonları, programları ve ihtisas kuruluşlarının Ankara’da bulunan şu birimlerinin tek bir yerleşke içerisinde hizmet sunması sağlanacak:
Çocukları Yardım Fonu (UNICEF), Nüfus Fonu (UNFPA), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Sınai Kalkınma Örgütü (UNIDO), Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UNWOMEN), Emniyet ve Güvenlik Dairesi (UNDSS), Enformasyon Merkezi (UNIC) ile Uluslararası Göç Örgütü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!