İncek Bulvarı’nda tasarruf sistemi

Güncelleme Tarihi:

İncek Bulvarı’nda tasarruf sistemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2020 10:05

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan sulamalarında otomatik damla sulama sistemiyle tasarruf çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda İncek Bulvarı üzerindeki 14 kilometrelik orta refüje damla sulama hattı yerleştirildi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş, damla sulama yöntemi sayesinde sağlanacak tasarruf oranları hakkında şu bilgileri verdi: “14 kilometrelik bu hat, tankerlerle ve çok yüksek maliyetlerle sulanıyordu. Geçtiğimiz sezon 7 ay boyunca bu alanda 3 bin 360 tanker dolusu sulama yapıldı. Her bir tanker 20 ton su kapasitesine sahip. Bu da 67 bin 200 ton su anlamına geliyor. Biz burayı otomatik damla sulama sistemiyle suladığımız zaman 3/1 oranında bir tasarruf sağlayacağız. Ayrıca tankerlerin yakıt, şoför ve işçileriyle toplam 2 milyon 850 bin TL civarında bir maliyeti vardı. Bu sistemle sağladığımız tasarrufla Ankara halkının paralarını çok daha doğru yerlerde ve yatırımlarda kullanma şansımız olacak.” Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı’nda da damla sulama sistemini kuracak olan belediye, Ankara genelinde toplam 167 noktada bu sisteme geçecek.

İncek Bulvarı’nda tasarruf sistemi


67 BİN 200 TON SU KULLANILDI

“14 kilometrelik bu hat, tankerlerle ve çok yüksek maliyetlerle sulanıyordu. Geçtiğimiz sezon 7 ay boyunca bu alanda 3 bin 360 tanker dolusu sulama yapıldı. Her bir tanker 20 ton su kapasitesine sahip. Bu da 67 bin 200 ton su anlamına geliyor. Biz burayı otomatik damla sulama sistemiyle suladığımız zaman 3/1 oranında bir tasarruf sağlayacağız. Ayrıca tankerlerin yakıt, şoför ve işçileriyle toplam 2 milyon 850 bin TL civarında bir maliyeti vardı. Bu sistemle sağladığımız tasarrufla Ankara halkının paralarını çok daha doğru yerlerde ve yatırımlarda kullanma şansımız olacak.”

167 NOKTAYA YERLEŞTİRİLECEK

İncek Bulvarı’ndan sonra Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı’nda da damla sulama sistemini kuracak olan belediye, Ankara genelinde toplam 167 noktada bu sisteme geçecek. Sistem ile çiçek ve bitkilerin verimli şekilde sulanması, tankerlerle sulama yapılırken yaşanan trafik sıkışıklığı, yola su sızdırma nedeniyle oluşan kazalar ile maliyetin de ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!