İnanılması güç rüşvet çarkı

Güncelleme Tarihi:

İnanılması güç rüşvet çarkı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2007 00:00

Sahte kredi kartı şebekesini çökertmek için yapılan operasyonda ilginç bir rüşvet çarkı ortaya çıktı. Taksiciden sigara alan bile var.

ANKARA’nın göbeği Kızılay’da görev yapan bazı trafik polislerinin, taksilerin bulvarda beklemeleri karşılığında, Marlboro sigarası aldırdıkları daha sonra bu sigaraları anlaşmalı büfelere vererek elde edilen paralar aralarında paylaştıkları tespit edildi.

SAVCILIK YÜRÜTTÜ

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri ile Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir süre önce sahte kredi kartı şebekesine yönelik düzenlediği "Manyetik" adlı operasyonda, vatandaşlara ait kredi kartlarını klonlayarak elde ettikleri kredi kartları ile bankaları ve bazı vatandaşları dolandıran şebeke üyelerini yakalandı. Uzun süre telefonları dinlenen şebeke üyelerinden aralarında polis memuru Oğuz Y.’nin de bulunduğu 10’u tutuklandı.

"RÜŞVET" SORUŞTURMASI

Telefon konuşması kayıtlarında başka polis memurlarının da görüşmelerini belirleyen savcılık, bu konudaki dosyayı ayırarak "rüşvet" ile ilgili soruşturma yürütülmesi için bu konudaki bilgileri memur suçlarına bakmakla görevli savcılığa gönderdi. İkinci soruşturmada yapılan incelemelerde ise Başkent’in göbeğinde dönen ilginç rüşvet çarkı ortaya çıkardı.

İŞTE RÜŞVET ÇARKI

Buna göre, bazı taksi şoförlerinin kısa süreli duraklayıp müşteri bulabilmek karşılığında, aldıkları Marlboro marka sigaraları yakındaki büfelere bıraktığı belirlendi. Büfe sahiplerinin, taksicilerden aldıkları sigaraları satıp, elde edilen paraları aracı olarak polislere verdikleri anlaşıldı. Bu sistemin uzun süredir devam ettiği ve rüşvet tespiti yapılmaması için böyle bir yöntem uygulandığı saptandı.

Ceza bilgileri ile sahte kredi kartı düzenlediler

Trafik polisi olan ve Kızılay’da görev yaptığı belirlenen Oğuz Y.’nin burada ceza kestiği sürücülere ait kimlik bilgilerini şebekeye verdiği ve şebeke üyelerinin de bu bilgiler doğrultusunda sahte kredi kartı düzenlediği tespit edildi. Soruşturma çerçevesinde, telefon konuşmalarını inceleyen savcılık, ilginç diyaloglara rastladı. Görüşmelerde, Oğuz Y. ile zanlılar arasında, rüşvet alışverişinin bazı büfeler aracılığıyla yapıldığı saptandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!