İlkelerle yönetip başarı kazanacağız

Güncelleme Tarihi:

İlkelerle yönetip başarı kazanacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2021 23:44

Taraftarlardan umutlu olmasını ve biraz da sabretmesini isteyen Koca, “Taraftarın duygularına hitap etmek bir yönetici için en kolay şey, ben duygularından ziyade akıllarına hitap etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Hikmet Karaman ile sözleşmenin sona ermesinin ardından yeni teknik direktör arayışlarına başladıklarını, yaptıkları durum değerlendirmesinde Mustafa Dalcı ile çalışmaya karar verdiklerini belirtip, “Düşüncemiz, sadece ‘ben bilirim’ değil, hep beraber yapmalıyız sorumluluğu taşıyan bir hocayla çalışmaktı. Çünkü bunun acısını çok çektik, insana dayalı kolektif oyun olan futbolda tek bir kişinin, tek bir gözün olayı çözmesinin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Sorumluluk tek kişinin olacaktır nihayetinde, kimse buna müdahale etmez ama bu demek değildir ki; sorumlu kişi diğer paydaşlarla olayı paylaşmayacak, onlarla değerlendirmeyecek” ifadelerini kullandı.

BAŞARI GERÇEK VE KALICI OLMALIDIR

Bu süreçte bazı teknik adamlarla görüştüklerini belirten Koca, şunları söyledi:
“TFF 1. Lig’de olduğumuz için alternatifimiz azalıyor, 3-4 alternatiften birini değerlendirdik ve kulübü, bizi tanıyan Mustafa Dalcı’yı takımın başına getirdik. TFF 1. Lig’de her kulübün hedefi şampiyonluktur. Biz bu hedefin sloganla kalmasını istemiyoruz, bir temenniden ziyade onun altını doldurmak istiyoruz. Şu anda bütün yoğunluğumuz bunun için. Popülizm yapmayacağız. Gerçekten kulübü tekrar hak ettiği yere getirecek olayın bütün aktörlerini yan yana getirerek böyle bir başarıyı elde ettiğimizde, bu başarının gerçek ve kalıcı olacağını düşünmeliyiz. Şu anda bütün çabamız tekrar Ankaragücü’nü hak ettiği yere Süper Lig’e taşımak, bunun için elimizden gelen ne varsa yapacağız. İnşallah kongrede de dile getirdiğimiz gibi bir yıl içinde bu ekonomik sorunları aşarsak, kulübün geleceğini daha aydınlık görüyoruz. İşimizin zor olduğunu söylemek gerekiyor.”

YÖNETİM EN İYİSİNİ VERMEYE ÇALIŞACAK

“Taraftarımız umutlu olsun ama biraz da sabretsin. Taraftarın duygularına hitap etmek bir yönetici için en kolay şey, ben duygularından ziyade akıllarına hitap etmek istiyorum. Şundan emin olsunlar ki bu yönetim Ankaragücü için en iyisi neyse onu yapma mücadelesi verecektir, veriyor. Ankaragücü’nün artık başarısızlığa tahammülü yoktur. Tekrar bir travma yaşamamak için işi sağlam tutmamız gerekiyor. İnşallah biz bu sorunu aşacağız. Taraftarla takımın bütünleşmesi için organizasyonlar düzenleyeceğiz. Camiamızı heyecanlandıracak başarılarla taraftarımızı buluşturmalıyız. Burası bütün Ankaralıların, Ankara’da iş yapanların, ekmek yiyenlerin değeri. Ankaragücü, Ankara’nın en büyük marka değeridir, ama maalesef Ankara ticari hayatı, Ankaragücü’nün bu anlamda kıymetini bilmiyor. MKE Ankaragücü’nü yaşatmak birinci önceliğimiz. İyi bir ekiple geldik, iyi bir yönetim kurulu var. Herkes işinde başarılı. Şu anda yoğun bir şekilde acil sorunlarla uğraşırken aynı zamanda kurumsal yapıyı tamamlayıp, Ankaragücü’nün bir standartla, prensiple yönetildiği yapıyı oluşturmanın çabası içerisindeyiz. Bunu da başaracağız inşallah.”

BİR YILDA MADDİ SORUNLARI AŞMALIYIZ

“Yönetim olarak bütün yoğunluğumuzu ihtar çeken futbolcuların ödemeleriyle ilgili ekonomik arayışlara verdik. Bu kulüplerin en açmaz durumu, maalesef A.Gücü de 20 aydır bununla ilgili çok yoğun savaşıyor. Futbol kolektif bir oyun, bir kaç oyuncunun ya da yöneticinin iyi olması yeterli değil, herkesin iyi olması lazım; yöneticisiyle, teknik heyetiyle, futbolcusuyla artılar yan yana gelince başarı elde ediliyor. A.Gücü’nün en temel sorunu; kurumsal yapısı kalmamış bir kulüp. İlkelerle değil talimatlarla yönetilmiş bir kulüp, bunun sıkıntıları yaşanıyor. Kurumsal yapının oluşturulmasına ağırlık vereceğiz. 111 yıllık bir kulübün kurumsal yapısından ziyade yöneticilerinin varlığı daha ön plana çıkmış, yöneticiler gelir gider, ama kulübün kurumsal yapısının her zaman yüksekte olması lazım, bu yok maalesef. Bunu başarabilirsek şampiyonluk kadar önemlidir, nihayetinde prensiplerle kurallarla yönetilmesi lazım. Hangi yönetici gelirse gelsin, kulübün kodlarıyla oynanmayacak bir sisteme geçilmesi lazım. Sistem olmadığı için kulüpler batıyor. Sistem olsa, gelecek futbolcu çok daha ucuza gelecek. Hoca daha ucuza gelecek. Burada çalışmak isteyen insan sayısı çok olacak. Bakacak ki burada bir kurumsal yapı var, ben burada zarar görmem, diyecek.”

Haberin Devamı

DALCI VE KOCA U-19 MAÇINDA

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde teknik direktörlüğe getirilen Mustafa Dalcı, başkan Faruk Koca ve yöneticilerle bilikte, Tandoğan Tesisleri’nde, sarı-lacivertli ekibin Karagümrük ile oynadığı U-19 Gelişim Lig’i maçını izledi. Başkent ekibi maçtan 4-1 yenik ayrılırken, kulüpten yapılan yazılı açıklamada, “Geçmişimizden aldığımız mirası geleceğimize aktarmakla mükellef olduğumuzu bilerek, altyapımıza destek vermeye, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Ankaragücü ile sözleşmesi biten savunma oyuncularından Ante Kulusiç’in, TFF 1. Lig’in yeni ekibi Kocaelispor’un gündeminde olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!