İlk yenilgide tepki yükseldi

Güncelleme Tarihi:

İlk yenilgide tepki yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2020 00:40

Sarı-lacivertlilerde, ligin yeni takımına karşı alınan mağlubiyet sonrasında Teknik Direktör Fuat Çapa ile oyuncular, hedef tahtasına kondu. Kulüp Başkanı Fatih Mert ise sosyal medya hesabından “Rahat olun gerekenleri yapacağım” mesajı gönderdi.

Haberin Devamı

Süper Ligde yeni sezon heyecanı başlarken, açılış haftasının ilk maçında, Süper Lige yeniden yükselen BŞB Erzurumspor’a, kendi sahasında 2-1 kaybeden Ankaragücü’nde, ilk yenilgi ile birlikte eleştiriler yükselmeye başladı. Sarı-lacivertli taraftarlar, rakip karşısındaki oyun ve sonuca tepki gösterirken, hedef tahtasına Teknik Direktör Fuat Çapa ile oyuncuları koydu.
Başkent ekibinin Başkanı Fatih Mert, karşılaşma sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Rahat olun gerekenleri yapacağım” mesajı ile taraftarın öfkesini yatıştırmaya çalıştı.

İlk yenilgide tepki yükseldi


ÇAPA’NIN OYNADIĞI KUMAR TUTMADI

Ankaragücü, öne geçtiği maçı neden kaybetti. Öncelikle, teknik direktör Fuat Çapa’nın, sahaya çıkardığı kadro, baştan tartışılacak yapıdaydı. Sarı-lacivertlilerin, bilinen savunma dörtlüsünü, (Kitsiou, Kulusiç, Pazdan, Pinto) bozup, Cebrail’i sağ beke, yeni transfer Sarlija’yı savunmanın ortasına çeken Çapa, sol bekte de Atilla’yı görevlendirdi. Kitsiou sağ önde, Pazdan ise Lukasik ile birlikte orta alanda kesici görevi üstlenirken, asıl yeri burası olan Stanojevic, sakat olduğu gerekçesi ile kadroda yoktu. Orta alan mücadele gücü yüksek gibi görünse de topu kullanmada çok etkisiz kaldı. Sezon bitiminde, başkan Fatih Mert’in, “Neredeyse orta sahasız oynadık” diye açıklama yapmasının ardından, yeni futbol mevsiminin başındaki ilk maçta Ankaragücü’nün geçen sezonu bile aratan bir orta alan tertibiyle sahaya dizilmesi, çok şaşırtıcıydı. Oyuncuların kafası, takımın da kimyası karışınca, sonuç kaçınılmaz oldu. Geride kalan sezon devre arasında geldikten sonra kaleye geçen ve başarılı maçlar çıkaran Ricardo, yedek bekletilirken, uzun süre sonra Korcan’ın kaleye geçirilmesi, çalışkan isimlerden Kitsiou’nun kenara alınması, oyun alanındaki en verimsiz isimlerden biri olan İlhan’ın 84 dakika sahada tutulması, Saba’nın son 6 dakikada sahaya sürülmesi, ayrı ayrı soru işaretleriydi. Çapa, ilk maçta büyük ve anlamsız bir kumar oynadı ve kaybetti. Yeni transferlerden; Adzic, Bolingi ve Sarlija, 11’de maça başladı. Bolingi, gol atmasına rağmen, performansı tatmin edici değildi. Diğerleri de ilk maçta, ortalamanın bile altında kaldı.
Konuk takım, Süper Ligin yenisi olmasına, transfer dönemini sıkıntılı geçirmesine, 4 önemli oyuncusundan yoksun şekilde Ankara’ya gelmesine ve mücadelenin ikinci yarısında yenik duruma düşmesine rağmen, 4 dakika içinde bulduğu iki golle, sahadan 3 puanla ayrılmayı bildi. Bu onların, daha çok inandığını, daha çok istediğini gösteriyordu.

SORU İŞARETLERİ ORTADAN KALKAR MI ?

Ankaragücü taraftarı, sezona yenilgi ile girmenin huzursuzluğunu yaşıyor ancak daha ilk maçtan böylesine umutsuzluğa düşmek ürkütücü. Bu sezon lig uzun ve daha oynanacak 39 maç var. Bu unutulmamalı. Fuat Çapa, geçen sezon zor günler geçiren Kasımpaşa’nın başında göreve başladığında, takımı sondan ikinci sıradaydı ve çıktığı ilk iki maçı da kaybetmişti. Sonrasında, takımı müthiş bir performans gösterdi ve önemli bir tırmanış gerçekleştirdi. Taraftarın sabrı, burada önemli bir ayrıntı gibi duruyor.
Şu bir gerçek ki seyircisiz oynamaktan en çok etkilenen takımlardan biri kesinlikle Ankaragücü. Sarı-lacivertliler, kendi sahasındaki maçlarda taraftar desteğini yanında hissetmeyince, çok bocalıyor. Takımın kalitesi düşük olsa bile taraftarın itici gücü oyuncuları ateşliyor.
Sarı-lacivertliler, geride kalan sezonun devre arası ile bu sezonun başında transfer yasağını kaldırıp, 23-24 oyuncuyu Beştepe’ye getirdi. Ancak hala önemli eksikleri mevcut. Bu da sayıdan ziyade, nokta atışı transfer yapmanın ne derece kıymetli olduğunu gösteriyor. Bu takımın mutlak bir golcüye ve takımı yönetecek bir beyine çok acil ihtiyacı var.
Transfer yasağı her ne kadar maçtan 3 gün önce kaldırılmış ve oyuncularla müsabakaya iki gün kala sözleşme imzalanmış olsa da yenilerin, Afyon kampına ve Ankara’daki çalışmalara katılmış olması, ‘hazır değillerdi’ bahanesini devre dışı bırakıyor. Teknik Direktör Fuat Çapa’nın, “Geçen sezon bu takım TFF kararı olmasa küme düşmüştü. Bu gerçeği aklımızdan çıkarmayalım. Kadro kapasitesi ve kalitesi belli. Bu ekipten 11’de oynayacak oyuncu sayısı 3-4’ü geçmez sözlerinin üzerine, sezonun ilk maçında, yenilerden sadece 3 isme görev vermesi, diğerini de son yarım saate oyuna alması, hala çözülememiş sorunlar olduğunu anlatıyor. Korcan’ın kaleye geçmesi, Pinto’nun yedek bekletilmesi, teknik ve taktikle anlatılacak gibi değil. Atakan, Erdi ve alt yapıdan gelen Murat’ın Süper Lig deneyimi yok. Mücahit’in ise çok az. Geriye 5 yeni transfer kalıyor. Onların, hem eleştirilerin önünü kesmek hem de takımı belli bir seviyeye getirmek için şu anki performanslarının çok üzerine çıkmaları gerekiyor.
Ankaragücü Teknik Direktöründen gelen talep üzerine TSYD Başkent Kupası son anda iptal edildi. O final oynanmış olsa, belki de Ankaragücü cephesi, eksikleri görüp, önlem konusunda gereken uyarıyı erkenden alabilirdi. O fırsatı da bu anlamda kullanamamış oldular.
Ankaragücü’nün bu haftayı bay geçmesi, oyuncuların birbirini daha iyi tanıması ve oyun özelliklerini öğrenmesi açısından avantaj olabilir. Benim görüşüm şu ki, oyuncu her zaman oynamak ister. Aradaki boşluk ters etki de yapabilir. Yenilgiden sonra ara ve ilk maçın deplasmanda Sivas gibi güçlü bir takıma karşı olması, sarı-lacivertlileri daha da zorlayacak gibi geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!