İlk sezonda Avrupa’ya

Güncelleme Tarihi:

İlk sezonda Avrupa’ya
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2018 14:43

Türk Telekom Basketbol Takımı, Süper Lige yeniden çıktığı ilk yılında, ULEB Avrupa Kupası’nda mücadele edecek.

Haberin Devamı

Basketbol Süper Ligine yükselen Türk Telekom, ilk sezonunda ULEB Avrupa Kupası’na özel davetle katılma hakkı elde etti. Geride kalan sezon şampiyon olarak, iki sezon aradan sonra yeniden Süper Lige çıkan mavi-beyazlılar, önemli bir kulvarda daha mücadele edecek.
Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Şükrü Kutlu, Avrupa Basketbol Ligleri Birliği’nin (ULEB) Avrupa Kupası için Türk Telekom’u seçmesinde, geçmişteki başarılarının önemli etkisi olduğunu belirtti.
Kutlu, yeni sezonda bir yandan Süper Ligde şampiyonluk, bir yandan da ULEB Avrupa Kupası’nda en üst noktaya kadar tırmanabilmek için tüm güçleriyle mücadele edeceklerini vurguladı. Kutlu, “Kulübümüzün geçmişteki Avrupa tecrübesi, Avrupa Kupası’na seçilmemizde etkili oldu. Son sezonumuzda gösterdiğimiz başarı, Avrupa’nın da dikkatini çekti” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

POTADA ÇITA YÜKSELDİ

Kutlu, yönetimin yüksek arzusuyla Süper Lig’e yükseldikleri ilk sezonda bu başarıyı yakaladıklarının altını çizerek, “Avrupa Kupası’nda mücadele ederek, Avrupa takımlarını Ankara’ya getireceğiz. Yönetimimiz, teknik ekibimiz, kuracağımız iddialı kadro ve taraftarlarımızla birlikte ülkemizi Avrupa’da en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Gelecek sezonlarda Avrupa Ligi’ne katılma hedefimiz için Avrupa Kupası çok önemli bir tecrübe olacak” değerlendirmesinde bulundu.

GÜÇLÜ RAKİPLER VAR

ULEB Avrupa Kupası’nda 2018-2019’da 24 takım mücadele edecek. Takımlar ve ülkeleri şöyle:
Galatasaray, TOFAŞ, Türk Telekom (Türkiye), Kızılyıldız MTS, Partizan (Sırbistan), Cedevita (Hırvatistan), Mornar Bar (Karadağ), Monaco, Limoges, ASVEL (Fransa), ALBA Berlin, Ratiopharm Ulm, Fraport Skyliners (Almanya), Dolomiti Energia, Brescia, Fiat Turin (İtalya), Lietuvos Rytas (Litvanya), Asseco Gdynia (Polonya), Zenit, UNICS Kazan, Lokomotiv Kuban (Rusya), Valencia, Unicaja Malaga (İspanya), MoraBanc Andorra (Andorra).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!