İlk maçta hüsran

Güncelleme Tarihi:

İlk maçta hüsran
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2020 16:04

Süper Ligde çıktığı 5 maçta henüz galibiyet alamayan ve son sırada bulunan sarı-lacivertliler, Eryaman Stadı’nda karşılaştığı ikinci lig ekibine de kaybedip, taraftarını bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde işler yolunda gitmiyor. Süper Ligde 7. hafta geride kalırken, iki maç eksiği ile 5 müsabaka oynayan ve henüz galibiyet alamayan sarı-lacivertliler, Ziraat Türkiye Kupası serüveninde de büyük bir hayal karıklığı yaşadı. Kupaya üçüncü turda katılan Ankaragücü, İkinci Futbol Ligi Beyaz Grup ekiplerinden Kocaelispor’a Eryaman Stadı’nda 2-1 yenilip, bu kulvarın dışında kaldı. İlk yarısı golsüz kapanan maçın ikinci yarısının başında, Mervan’ın golü ile konuk takım öne geçti. Ankaragücü bitime 15 dakika kala, Bolingi’nin golü ile skoru eşitledi. Herkes kendisini uzatma anlarına hazırlarken, 90+5. dakikada gelişen ani atakta Kocaelispor, Erdinç ile bir gol daha bulup maçı 2-1 kazandı ve turu geçen taraf oldu.

FURKAN VE BERKE 11’DE BAŞLADI

Galatasaray ile oynanan Süper Lig’deki son hafta maçı öncesinde, takımdaki kovid-19 testi pozitif çıkan oyuncu sayısının fazlalığı nedeniyle sıkıntı yaşayan sarı-lacivertliler, kupa mücadelesine biraz daha farklı bir 11 ile çıktı. Genç kaleci Furkan ve orta saha oyuncusu Berke 11’de maça başlarken; Atakan, Erdi, Sarlija, Atilla, Saba, Voca, Diousse, Borven ve cezasını tamamlayan Alper Potuk tertibin diğer isimleriydi. İkinci yarıda, rakibin öne geçmesinin ardından; Bolingi, Adzic, Orkan ve Emre Güral tecrübeli isimler olarak oyuna dahil edilseler de tur beklentisi karşılık bulmadı.

KUPA BEYİ UNVANI UNUTULUYOR MU ?

1971-1972 ve 1980-1981 sezonlarında iki kez, Türkiye Kupası’nı kazanan (O zamanki adıyla Federasyon Kupası) 1981-1982 ve 1990-1991 sezonlarında da final oynama başarısı gösteren Ankaragücü, son sezonlarında ‘kupa beyi’ unvanından uzak bir görüntü çiziyor. 1980-1981 sezonunda Türkiye Kupası’nı kazanırken ikinci ligde mücadele eden, o sezon aynı zamanda, birinci lig şampiyonu Trabzonspor’u da yenerek, şimdiki adıyla Süper Kupayı kazanan sarı-lacivertliler, son dönemde yaşadığı sıkıntıların da etkisiyle, alt liglerde yer alan takımlara turu veriyor. Ankaragücü, son 5 sezonda; kupanın ilk turlarında; Payasspor, Darıca Gençlerbirliği, Afyonspor, Bodrumspor ve Kırklarelispor’a yenilip, elendi.

TARAFTAR YİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Ankaragücü’nün, Süper Ligdeki kötü grafiğini, Ziraat Türkiye Kupası’nda da sürdürmesi ve katıldığı ilk turda organizasyona veda etmesi sarı-lacivertli taraftarların tepkisini çekti. Sosyal medya ortamında, alınan sonuca öfkelerini dile getiren taraftarlar, transfer yasağının kaldırılmasının ardından takımın yeniden kurulduğunu ancak gelen oyuncuların şu ana kadar ki performansları ile takıma katkı veremediklerini vurgulayıp, teknik ekibe yönelik olarak da eleştirilerini sıraladı.
Ankaragücü, Süper Ligin 8. haftasında, pazar günü, kendi evinde Fatih Karagümrükspor ile karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!