İlk kabin Kızılay’a

Güncelleme Tarihi:

İlk kabin Kızılay’a
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2020 09:46

Ankara Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, bir hemşire ve bir sağlık teknisyeninin görev yaptığı ‘Sağlık Kabini’ uygulamasını hayata geçirdi.

Haberin Devamı

15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda kurulan ‘Sağlık Kabini’nde vatandaşlara acil sağlık hizmeti verilecek. Ankaralılar, Sağlık Kabini'ne giderek ateş, kanda bulunan oksijen miktarı ve tansiyon ölçümü yaptırabilecek. Uygulamayı ilk kez Kızılay’da başlattıklarını belirten Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, üç noktaya daha kabin koyulacağını ifade etti.

İlk kabin Kızılay’a

PERSONEL KİMLİĞİYLE ÜCRETSİZ BİNECEKLER

Büyükşehir Belediyesi tarafından, sağlık çalışanlarının kimliklerini göstermek suretiyle toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabileceği açıklandı. Sağlık çalışanları EGO otobüsleri, metro ve ANKARAY’ı ücretsiz kullanabilecek. Öte yandan, yine sağlık çalışanlarına yönelik Ankara Şehir Hastanesi 112 otobüs güzergahında, saatte bir servis yapacak özel otobüs tahsis edilecek.Otobüslere sadece Şehir Hastanesi’nde çalışan sağlık personeli kimliğini göstererek binecek, başka yolcu alınmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!