İlham verici yolculuk

Güncelleme Tarihi:

İlham verici yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2021 00:37

İki buçuk yıl önce kansere yakalanan ve başarılı bir tedaviyle remisyon dönemine giren 27 yaşındaki İngiliz Luke Grenfell-Shaw, ‘30 ülke-30 bin kilometre-300 bin pound’ sloganıyla 5 yardım kuruluşu için İngiltere’den Çin’e pedal çeviriyor.

Haberin Devamı

Geçen yıl ocak ayında yola çıkan Shaw, koronavirüs salgını nedeniyle martta İngiltere’ye dönmek zorunda kaldı. Ağustosta tekrar yollara düşen Shaw, rotası üzerindeki Fransa, Almanya, Avusturya, Slovenya, Slovakya, Sırbistan, Romanya, Moldova ve Ukrayna’yı bisikletiyle geçtikten sonra İstanbul’a, ardından Ankara’ya ulaştı. Ankara’da İngiltere Büyükelçiliği’ni de ziyaret eden Shaw, Büyükelçi Dominick Chilcott’la birlikte bisiklete bindi. Chilcott, genç bisikletçinin ilham verici bir iş yaptığını belirtti. Birlikte fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşan büyükelçi, şu notu düştü:

İlham verici yolculuk


TECRÜBELERİNİ PAYLAŞIYOR

Haberin Devamı

“Luke’u ağırlamaktan büyük mutluluk duydum. Kanserle ilgili hayır kurumlarından para toplamak & kanser teşhisi konsa bile neyin mümkün olduğuna dair farkındalık yaratmak için ilham verici bir çalışma içinde.” Ankara’dan ayrılarak, Mardin, Gaziantep, Van gibi şehirlere gitmek isteyen Shaw, Gürcistan ya da İran üzerinden Orta Asya’ya ulaşarak, Pakistan ve Hindistan’ın ardından son durağı Çin’e pedallayacak. Yolculuğunu kişisel sosyal medya hesaplarından ve kanserli hastalara yardım toplayan sivil toplum kuruluşları üzerinden paylaşan Shaw, bir yandan bu kuruluşlar için gelir elde etmeye çalışırken, bir yandan da tanıştığı insanlara kanser tecrübelerini anlatıp, yeni ülke ve kültürleri tanıma fırsatı buluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!