İki proje öncesi ulaşım çağrısı

Güncelleme Tarihi:

İki proje öncesi ulaşım çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 13:54

Etlik Şehir Hastanesi ile Ankapark’ın açılmasıyla kent ulaşımında büyük sıkıntı yaşanacağını kaydeden Başkan Fethi Yaşar, “Büyükşehir’in elini hızlı tutması lazım. Hastane açılmadan, trafikte bir kaos yaşanmadan ulaşım sorunu yeni bağlantılarla şimdiden çözülmeli” dedi.

Haberin Devamı

Yenimahalle sınırları içinde yapımı devam eden Etlik Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla beraber yaşanacak ulaşım sıkıntısına dikkat çeken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yeni bağlantı yollarıyla ulaşımda çözüm çağrısında bulundu. Ankapark’ın da açılması durumunda ilçede ve Ankara’daki trafiğin alt üst olacağını belirten Başkan Yaşar şunları söyledi:

TÜM ANKARA’YI ETKİLEYECEK

“Hastane bitmek üzere binalar hızla yükseliyor. Yenimahalle ile Keçiören’i bağlayan bu bölge, sabah akşam trafik bakımından zaten sıkıntı yaşıyor. Hastane açıldığında Yenimahalle’nin trafiği alt üst olacak, Ankara’daki tüm ulaşımı da etkileyecek. Hastalar ve hasta yakınlarının çok büyük sıkıntı yaşayacağını öngörüyorum. Hastane açılmadan, trafikte bir kaos yaşanmadan ulaşım sorunu yeni bağlantılarla şimdiden çözülmeli. Şu ana kadar bununla ilgili bize ulaşmış bir çalışma yok. Yenimahalle Belediyesi bürokratlarının da bu çalışmalar içinde olması lazım. Destek veririz.

Haberin Devamı

METRONUN ULAŞMASI LAZIM

Yeni bağlantı yolları açarak, istimlak yaparak Büyükşehir’in bu konuda hızla yatırım yapması gerekiyor. Büyükşehir’in elini hızlı tutması lazım. Bir defa Şentepe’yi Yenimahalle’nin içine girmeden direkt Kızılcahamam Caddesi’ne bağlayacak bir güzergah bulması lazım. Şentepe Akın Caddesi yoğunluğu kaldıramıyor. Çeşme Durağı’ndan halen tek yol. Buranın çift bulvar olması ve Anadolu Bulvarı’na bağlanması lazım. Şehir hastanesine metronun bir ayağının ulaşması lazım. Yarın hastaneye ambulansların bile giremeyeceği bir faciayla karşılaşırız.

KÖTÜ SONUÇLAR DOĞAR

Bugüne kadar Yenimahalle’ye yapılan doğru işe hiçbir zaman karşı çıkmayacağımı söyledim. Ankapark’ın yerinin yanlış olduğunu söyledim. Orada da trafik sorunu yaşanacak. O zaman da söyledim. Ankara’nın bu kadar elzem sorunları varken biraya harcanan kaynağı doğru bulmadığını söyledim, ama yapıldı. Hem Etlik’teki hastane hem de eğer açılırsa Ankapark’ın hizmete girmesinin ardından yeni alternatif bulvarlar yapılmaz ve toplu taşıma buraya ulaşmazsa Yenimahalle’ye giriş çıkışta çok kötü sonuçlar doğar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!