İHA’lar Kalecik semalarında

Güncelleme Tarihi:

İHA’lar Kalecik semalarında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2020 00:32

Kalecik Belediyesi, TRTEST ve Teknopark Ankara iş birliğinde, insansız hava araçları (İHA) ve drone test uçuşları için açılan İHA Test, Eğitim ve Geliştirme Merkezi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın ‘sürü İHA yarışması’na ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Kalecik hava sahasında gerçekleştirilen uçuşlu testlere katılan mikro ölçekli firmalar ve KOBİ’ler yeteneklerini sergiledi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, “Proje kapsamında dört fazdan oluşan bir yarışma düzenledik. Birinci fazın ilk aşamasını Kalecik İHA Test Merkezi’nde gerçekleştirdik. Bu yarışmaya katılan firmalarımız inanıyorum ki daha ileri seviyede geliştirecekleri İHA’larla ülkemiz savunmasına önemli katkı sağlayacaklar” dedi.

İHA’lar Kalecik semalarında


İKİNCİ ETABI KAPSAMLI OLACAK

Proje ortağı olarak hizmete açtıkları merkezin Türkiye’de tek olduğuna dikkat çeken Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, Merkezin ikinci etabıyla bir havaalanı gibi olacağını belirterek şöyle devam etti: “Merkezin 50 kilometre hava sahası var. Hem talebi görelim hem de firmalara imkân sunmak için ilk etabı kendi imkânlarımızla yaptık. İkinci etap için Ankara Kalkınma Ajansı’na güdümlü proje sunacağız. İkinci etabı bir havaalanı gibi olacak. Pisti, apronu, binasıyla kapsamlı bir hizmet sağlayacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!