İçinizdeki cevheri bulun

Güncelleme Tarihi:

İçinizdeki cevheri bulun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2021 21:25

Görme Engelliler Halter Milli Takımı sporcusu Dursun Hayran, Gürcistan’da Dünya Şampiyonası’nda dünya rekoru kırarak şampiyon olmayı hedefliyor. Tecrübelerini öğrencileriyle de paylaşan Hayran, “Kimse ön yargılı yaklaşmasın, her bireyin içerisinde bir cevher vardır” diyor.

Haberin Devamı

Görme Engelliler Halter Milli Takımı sporcusu Dursun Hayran, köyünde yıllarca çobanlık yaptıktan sonra bir psikoloğun tavsiyesi üzerine başladığı halterde, dünya şampiyonasında altın madalya hedefliyor. Çocukluk yıllarını Sivas’ın Ayranlı Köyü’nde geçiren 37 yaşındaki milli halterci, bugün, Ankara’da Göreneller Okulu’nda beden eğitimi öğretmenliği yapıyor. Sporun hayatına çok şey kattığını ifade eden Hayran, şunları söyledi: "Üniversiteyi okumama bile spor vesile oldu. Halteri yapmama Ersin Akyüz hocam ve federasyon yetkilileri yardımcı oldu. Şu anda dünyada kendi kilomda (115 kilo) bir numarayım diyebilirim. Judoda da derecelerim var, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda altıncı oldum. Halen judoda milli takımdayım. Fakat spora başlamam halterle oldu, yani haltere ayrı bir sevdamız var. Spor sevilmezse asla yapılamaz.

ÖĞRENCİLERİME ÖRNEK OLUYOR

Haberin Devamı

Haltere başladıktan sonra ilk katıldığım Türkiye şampiyonasında ikinci oldum, daha sonra Türkiye şampiyonu olup milli takımda yer aldım. Türkiye'den sonra dünya şampiyonasında ikincilik ve üçüncülük elde ettim. Sonra atletizmde gülle atmada Türkiye şampiyonu oldum. Yurt dışında ilk madalyamı Amerika'da aldım. Spor sayesinde ekmeğimi elime aldım. Göreneller Okulu'nda, tecrübelerimize dayanarak öğrencilerimize spor adına yön vermeye çalışıyoruz. Hedefim, Gürcistan'da Dünya Şampiyonası'nda dünya rekoru kırarak şampiyon olmak. Yüksek bir ihtimalle dünya rekorunu kıracağım. Bu da öğrencilerime örnek oluyor. Öğrencilerim, görme engelli, otistik engelli ve down sendromlu. Onlardan da onlarca dünya ve Avrupa şampiyonu yetiştirmek için mücadele veriyoruz."

ÖN YARGILI YAKLAŞMAYIN

"Hocalarım anlatana kadar sporu yapacağıma inanmıyordum çünkü ben görme engelliyim. Halteri nasıl kaldırayım ya da judoyu nasıl yapayım diye düşünüyordum” diyen Hayran, şunları söyledi:
“Hiçbir arkadaşımız ön yargılı yaklaşmasın, her bireyin içerisinde bir cevher vardır. Ben ilk katıldığım Türkiye şampiyonasında ikinci oldum ama daha sonra Türkiye rekorunu hiç kimseye bırakmadım. 10 yıldır Türkiye rekorunu ben kırıyorum. Benim sıkletimde en arkamdaki kişiye en az 70-80 kilo fark atarak birinci oluyorum. Engelli kader arkadaşlarımız kesinlikle bir spor kulübüyle, spor federasyonlarıyla tanışsın. Mutlaka yapacakları bir spor vardır. Spor sadece maddi anlamda bir kazanç sağlamıyor. Bunun yanında sosyal aktiviteler, arkadaşlar, çevre kazandırıyor, makam mevki kazandırıyor. Normalde Dursun Hayran'ı kimse tanımaz, ama beni herkes tanıyor şu an. İiyi ki spor var."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!