Huzurevlerinde hasret sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Huzurevlerinde hasret sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2021 01:23

Kademeli normalleşmeyle birlikte huzurevlerine ziyaretler belirli kurallar çerçevesinde yeniden başladı. 66 yaşındaki Ümit Akgün, sarılamasada yumruk yumruğa tokalaştığı kardeşini bir yıl sonra yüz yüze görebilmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi ve “Pandeminin bitmesi için aşı olmalıyız” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Koronavirüs salgını nedeniyle bir yılı aşkın süredir ziyarete kapalı olan huzurevlerinin, kademeli normalleşme adımları kapsamında yeniden açılmasıyla yakınlarını göremeyen yaşlılar, sevdikleriyle yüz yüze buluşabilmenin mutluluğunu yaşadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 66 yaşındaki Ümit Yavuz Akgün'ün kardeşi Gülay Koçak ile buluşması duygulu anlara sahne oldu. Akgün, “Bir yıldır bunu bekliyorduk, aşılarımızı da olduk. Çok mutluyum şu anda kardeşimle buluştum. Çok duygulandım ve sevindim. Uzun zamandır görüşemiyoruz, bir sene oldu. Telefonla görüşebiliyorduk ama o da yeterli değildi. Yüz yüze görüşebilmek daha çok mutlu ediyor” dedi. Akgün, “Pandeminin bitmesi için aşı olmamız lazım. Aşıdan başka kurtuluş yok. Lütfen sırası gelen tüm vatandaşlar aşılarını olsun” çağrısında bulundu.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEK ÇOK ÖNEMLİ

Ümit Yavuz Akgün’ün kardeşi 62 yaşındaki Gülay Koçak da “Kademeli normalleşme haberini aldığımızda çok sevindik. Yüz yüze görüşmek çok önemli, değerli. Sarılamasak da tokalaşamasak da bir arada, yakın olmak çok mutluluk veriyor” diye konuştu. Çocuklarının henüz aşı olmadıkları için risk almamak adına dayılarını görmeye gelemediğini dile getiren Koçak, görüntülü konuşma ile hasret giderdiklerini aktardı. 
‘DİJİTAL BAHAR’LA EĞLENCELİ OYUNLAR

Haberin Devamı

Öte yandan Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde oluşturulan ‘Dijital Bahar’ isimli teknolojisi odası, burada kalan vatandaşlara keyifli vakit geçirme imkânı da sunuyor. Huzurevi sakinleri, elektronik ortamda eğlenceli oyunlar da oynayabiliyor.



BAKMADAN GEÇME!