Hürriyet Ankara yazdı mavi yol gaza bastı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Ankara yazdı mavi yol gaza bastı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2021 22:00

ABB, pandemi nedeniyle ara verilen 53.6 kilometrelik bisiklet yolu projesinin kent içindeki tüm etaplarında çalışmalara başladı. Kalan dokuz etabın da bir yıl içinde tamamlanacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ilk lansmanını 26 Kasım 2019’da yaparak birinci etabını geçen şubat ayında tamamladığı 53.6 kilometrelik bisiklet yolu projesinin inşaat çalışmalarına yeniden hız verdi. ABB’den yapılan açıklamada, hazırlanan bisiklet yolu güzergâh projelerinin tamamının Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) tarafından onaylandığı ve pandemi nedeniyle ara verilen projenin bir yıl içinde bitirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. Proje kapsamında Ankara topoğrafyasının uygun bulunduğu alanlarda bisiklet yolu inşaatlarını sürdürecek ekipler, proje kapsamında yer alan güzergâhlarda 10 üniversite yerleşkesi, iki sanayi bölgesi, 30’un üzerinde kamu kuruluşu, 40’ın üzerinde okul, spor kompleksleri, hastaneler, alışveriş merkezleri ve birçok park alanında mavi yollar yapılacak. Çalışmalar tamamlandığında tüm bisiklet yolu güzergâhları metro istasyonlarına bağlanmış olacak. Milli Kütüphane-Beşevler arasında 1. Etap Bisiklet Yolu projesini geçen şubat ayında tamamlayan ABB’nin çalışma başlattığı diğer güzergahlar ise şöyle:

Hürriyet Ankara yazdı mavi yol gaza bastı


2. Etap - Üniversiteler Güzergâhı
3. Etap - Ümitköy-Etimesgut Güzergâhı
4. Etap - Sıhhiye-Cebeci Güzergâhı
5. Etap - TOBB Güzergâhı
6. Etap - Eryaman Batı Güzergâhı
7. Etap - Eryaman Göksu Güzergâhı
8. Etap - Batıkent-İvedik Ostim Güzergâhı
9. Etap - Ankara Büyükşehir Belediyesi- AKM Güzergâhı
10. Etap - Bisiklet Kampüsü - İstanbul Yolu Metrosu

 

Haberin Devamı

YEREL HABER SES GETİRİR

Bir okurumuz, “Her yolunun sonu metroya çıkacağı ve toplu taşımaya entegre olacağı söylenen kent içindeki bisiklet yollarının devamı ne oldu da yapılmıyor?” diye sormuş, Hürriyet Ankara da birinci sayfadan ‘MAVİ YOLDA SERT FREN’ başlığıyla konuyu gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!