Hücum hattında çözüm arayışı

Güncelleme Tarihi:

Hücum hattında çözüm arayışı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2022 15:11

Sarı-lacivertli ekibin tecrübeli forveti Eren Derdiyok, uzun süredir gol hasreti çekiyor ve yaşadığı sakatlık nedeni ile formunu kaybetti. Son maçta kırmızı kart görüp tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen Owusu’ya 3 maç ceza gündemde.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 31. haftasında, takipçisi Bereket Sigorta Ümraniyespor ile deplasmanda 2-2 berabere kalan ve 60 puanla liderliğini sürdüren MKE Ankaragücü’nde, ligin kritik bölümü geçilirken hücum hattında yaşanan sıkıntıya çözüm aranıyor.
Eyüpspor’a kendi evinde yenildikten sonra Ümraniyespor ile berabere kalan sarı-lacivertliler, 2 maçta 5 puan kaybetse de avantajını yitirmedi. Ankaragücü açısından dikkati çekici nokta, takipçisi Bereket Sigorta Ümraniyespor ile arasındaki 3 puanlık farkı korurken, üçüncü sıradaki Royal Hastanesi Bandırmaspor’un, 10 puan geriden gelip, son iki maç sonunda bu farkı 5’e düşürmüş olması. Son 7 haftalık süreçte, bir haftayı bay geçecek olan sarı-lacivertliler, 5 maçını Ankara’da oynayacak. Hafta sonunda Adanaspor’u konuk edecek olan Ankaragücü, bir sonraki maçında Eryaman Stadı’nda Altınordu ile karşılaşacak.

BS ÜMRANİYESPOR MAÇINDA KADROYA ALINMADI

MKE Ankaragücü’nün hücum silah ve takıma en fazla gol katkısı veren isimleri, Eren Derdiyok ile Kwebana Owusu. Sezonun ilk yarısındaki çizgisinden çok uzak bir görüntü çizen Eren Derdiyok, 9 golde tıkandı ve uzun zamandır takımı adına gol sevinci yaşayamadı. Son dönemde rahatsızlığı nedeni ile de formundan uzak kalan tecrübeli oyuncu, Eyüpspor maçının ikinci yarısında oyuna dahil olurken, Bereket Sigorta Ümraniyespor maçında 21 kişilik kadroya alınmadı. Eren, Bursaspor ve Manisaspor müsabakalarında da ikinci yarılarda oyuna girmiş, BŞB Erzurumspor ve Royal Hastanesi Bandırmaspor karşılamalarında da kadroda yer almamıştı.

SPORTMENLİĞE AYKIRI HAREKETTEN DİSİPLİNDE

Bereket Sigorta Ümraniyespor maçının ilk yarısının son anlarında ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Kwebana Owusu ile ilgili olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan gelen haber, Ankaragücü’nde şaşkınlığa yol açtı.
Kurul, Owusu’nun “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca 10 Nisan 2022 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verildiğini duyurdu.
Normalde, ikinci sarı kart sonrası oyundan çıkarılan oyuncu bir maç ile cezalandırılırken, Owuusu’ya 3 maç ceza gelmesi gündemde. Owusu’nun kırmızı kart gördükten sonra hem maçın hakemi Ümit Öztürk hem de 4. hakem Feridun Daldaş ile yaşadığı tartışma sonucu, tedbirli olarak disiplin kuruluna gönderildiği öğrenildi.
Owusu, sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan ve 3-0 kazanılan Bereket Sigorta Ümraniyespor maçının ardından, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeni ile PFDK’ya sevk edilmiş ve 2 maç ceza almıştı. Ankaragücü, sezonun ilk yarısında Owusu’nun cezası nedeni ile oynamadığı maçlarda, Adanaspor ve Altınordu’ya deplasmanda yenildi.

TEKNİK KADRONUN MATEMATİKSEL GARANTİ UYARISI

Ankaragücü teknik kadrosunun elinde hücum hattında değerlendirebileceği, Aatıf, Ariyibi, Cem Ekinci, Geraldo ve Murat Uçar gibi alternatif oyuncular bulunuyor. Aatıf, Bereket Sigorta Ümraniyespor maçında ilk golü atarken, son dönemde kendine 11’de yer bulmaya başladı. Ariyibi, Manisa FK maçında uzatma anlarında attığı golle takımna bir puan kazandırdı. Geraldo ise oyuna sonradan girdiği maçlardaki etkili futbolu, dikkati çekiyor. Bu oyuncular içinde beklentilere cevap veremeyen tek isim Cem Ekinci oldu. Teknik Direktör Mustafa Dalcı ve yardımcıları, Owusu’nun cezası netlik kazanana kadar, öncelikle de Adanaspor maçında hücum hattını kimlerden oluşturacağı yönünde kafa yoruyor.
Başkent ekibi, Eyüpspor ve Ümraniyespor maçlarında yine savunma oyuncularından gol katkısı aldı. Eyüpspor maçında Sinan Osmanoğlu durumu 2-1 yapan golü atarken, Ümraniyespor karşılaşmasında skoru 2-2’ye getirip, takımına bir puan kazandıran golü Yasin Güreler attı.
Bu arada Ankaragücü kulübü teknik direktör Mustafa Dalcı’dan gelen talep doğrultusunda, antrenmanlarını basına kapatma kararı aldı. Ankaragücü, salı ya da çarşamba günkü antrenmanlarını medyaya açık olarak yapıyordu. Eyüpspor yenilgisi sonrası geçen hafta antrenmanları medyaya açmayan Başkent ekibi, Ümraniyespor maçında da puan kaybı yaşanınca bir süre daha kapılarını kapatma kararı aldı.
Dalcı’nın isteği üzerine şampiyonluğun matematiksel olarak garantilenmesine kadar antrenmanların medyaya açılmayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

KAPTAN ERDEM CEZALI

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün hafta sonunda oynayacağı Adanaspor maçında, Owusu’nun yanında diğer kart cezalısı oyuncusu Erdem Özgenç de forma giyemeyecek. Erdem, Ümraniyesor maçında sezondaki 4. sarı kartını görüp cezalı duruma düştü. Sarı-lacivertli ekipte cezalı oyuncu bulunmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!