Hollandalı doktorlar ‘yaşamaz’ dedi Türkiye’de hayat buldu

Güncelleme Tarihi:

Hollandalı doktorlar ‘yaşamaz’ dedi Türkiye’de hayat buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2021 21:32

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da durumu ağırlaşan koronavirüs hastası İlhan Duman (47), Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Türkiye’ye getirilip tedavi altına alındıktan 4.5 ay sonra sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

Nevşehir’den 1990’da Hollanda’ya giden İlhan Duman (47), 2017’de kısmi felç geçirince emekli oldu. 8 Ocak’ta koronavirüse yakalanan Duman’ın, hastalık belirtileri ağır olmadığı için tedavisine evde devam edildi. Durumu ağırlaşınca 17 Ocak’ta Amsterdam’daki hastanede yoğun bakıma kaldırılan Duman solunum cihazına bağlanırken, Hollandalı doktorlar, iyileşmesinin mümkün olmadığını belirterek, makineden ayırmak istediler. Hollanda’da güvenlik görevlisi olarak çalışan oğlu Furkan Duman (23), Türk Konsolosluğu kanalıyla Sağlık Bakanlığı’na ulaştı. Duman, ambulans uçakla 26 Ocak’ta tedavi için Ankara Şehir Hastanesi’ne getirildi. Türkiye’de sağlığına kavuşan İlhan Duman ve eşi Neriman Duman (42), 4.5 aylık tedavi sürecini Hürriyet Ankara’ya anlattı.

Hollandalı doktorlar ‘yaşamaz’ dedi Türkiye’de hayat buldu


HOLLANDA’DA ÖLECEKTİM

İlhan Duman, “Hollanda’da ölecektim. Amsterdam’da hastaneye yattım. Yoğun bakıma almışlar, gözümü açtığımda Ankara’daydım. Türkçe konuşan doktorlarımızın sesini duydum, moral buldum. Rüya gibiydi. Ülkemde şifa buldum. Allah, devletimizden milletimizden razı olsun. Doktorlarımız, hemşirelerimiz beni hayata döndürdüler. Hepsine ayrı ayrı minnettarım” dedi.

ÜLKEMİZDE HAYATA DÖNDÜ

Eşinin başından ayrılmayan Neriman Duman, Hollandalı doktorların “Tedavisi mümkün değil” diyerek makineleri durdurmak istediğini belirterek, “Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçağıyla Türkiye’ye geldik. Hâlâ inanamıyorum. Film gibiydi. Cumhurbaşkanı’mız Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanı’mız Fahrettin Koca’ya çok teşekkür ediyoruz. Eşimin gece-gündüz tedavisini yapan doktorlarımıza, hemşirelerimize minnettarız. Eşim ülkemizde hayata döndü” diye konuştu.

BU BİR TAKIM ÇALIŞMASIYDI

Haberin Devamı

Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi doktorlarından Mehmet Tarkan Uzun, Duman’ın, takım çalışmasıyla Türkiye’ye getirilip tedavisinin yapılarak iyileştirildiğini söyledi. Uzun, şu bilgileri verdi: “İlhan Duman, hayata çok bağlı bir hasta. Tedaviye çok iyi yanıt verdi. Üç ay süreyle Şehir Hastanesi’nde kaldı. Tedavisi hastanemizde sürüyor. Geldiğinde kısmi felçli, solunumu yetersiz ve cihaza bağlıydı. Şeker ve diyabeti vardı. Ağızdan beslenemiyordu. Şu anda nefes alabiliyor. Yardımla bir iki adım atıyor, yemeğini yiyebiliyor. Bir hafta 10 gün içinde taburcu olacak. Sadece boynundaki tüp için açılan bir deliği var. 1-1.5 ay içinde o delikte kapatılacak.” Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçağının yurtdışındaki acil hastaların yardımına hızla yetiştiğini vurgulayan Uzun, Duman’dan önce de 60 yaşında Almanya’da beyin kanaması geçirip kalp damarı yırtılan bir Türk kadın hastanın hastanelerine getirildiğini ve tedavi ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Hollandalı doktorlar ‘yaşamaz’ dedi Türkiye’de hayat buldu

İlhan Duman, ambulans uçakla 26 Ocak’ta tedavi için Ankara Şehir Hastanesi’ne getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!