Hitit Rallisi yarın başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Hitit Rallisi yarın başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2021 00:54

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın en eski yarışlarından olan ve ilk kez 1973’te Kahramankazan’da düzenlenmesinin ardından ilçede 2009’dan bu yana gerçekleştirilemeyen Hitit Rallisi, 12 yıllık aranın ardından yeniden doğduğu topraklara dönecek.

Haberin Devamı

Hitit Rallisi’nin 47’ncisi, Kahramankazan Belediyesi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) iş birliğiyle yarın ve pazar günü gerçekleştirilecek. Hitit Rallisi, bugün yol keşfi, idari ve teknik kontroller ile başlayacak. Yarın ise saat 12.00’de Bilkent Otel önünde rallinin start seremonisi gerçekleştirilecek. Ekipler rallinin ilk gününde, Nail Ersoy adıyla anılacak olan Güvenç, Ulvi Erkam adıyla anılacak olan Uçarı, Engin Karabağ adıyla anılacak olan İnceğiz etaplarını geçerek saat 17.30’dan itibaren günü bitirecek. Sporcular, pazar günü 09.00’dan itibaren yeniden direksiyon başına geçecek, aynı üç özel etabı bir kez daha geçerek saat 14.10’dan itibaren Bilkent Otel’deki finiş podyumunda düzenlenecek ödül töreni ile yarışı tamamlayacak.

YARIŞ TUTKUNLARINA DAVET

Hitit Rallisi’nin 12 yıllık hasretin ardından yeniden doğduğu topraklarda düzenlendiği için son derece mutlu olduklarını söyleyen Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Bu etkinlikle birlikte bir süreci de hayata geçireceğiz. Kahramankazan’ımızı Türkiye’de otomobil sporlarının merkezi ve ralli tutkunlarının buluşma noktası haline getireceğiz. Tüm yarış tutkunlarını da 47. Hitit Rallisi için Kahramankazan’a davet ediyorum” dedi.

Hitit Rallisi yarın başlıyor

Organizasyon, aynı zamanda Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve Şevki Gökerman Ralli Kupası’na da 0.8 katsayı üzerinden puan verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!